ΚΟΚΚΙΝΟΡΡΑΧΗ. Το 19ο Φιλανθρωπικό Τσάι Αγάπης πραγματοποίησε η ενορία Κοκκινoρράχης το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017 στο προαύλιο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου. Πλήθος κόσμου, παρά τον πολύ δυνατό αέρα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ενορίας, γεμίζοντας ασφυκτικά τον χώρο έξω από τον Βυζαντινό Ναό.

Κατά το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, το κοινό διασκέδασαν τα Μέλη της Χορωδίας, «Μουσικό Εργαστήρι της Χρυσάνθης Μάνδρου Φιλιππάκου» από το Γύθειο με διάφορα τραγούδια, γεμάτα ζωντάνια. Στη συνέχεια, τραγούδησαν τα μέλη της Ενοριακής Χορωδίας Κοκκινορράχης που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους με τραγούδια του Ανατολικού Αιγαίου και της Μικράς Ασίας. Και οι δύο χορωδίες εισέπραξαν κατ’ επανάληψη θερμό χειροκρότημα από το κοινό. Υπεύθυνες για τη χορωδία του Γυθείου ήταν η Μουσικός Χρυσάνθη Μάνδρου Φιλιππάκου, ενώ για την Ενοριακή Χορωδία Κοκκινορράχης ήταν οι Μουσικοί: Χαρούλα Βελισσάρη – Βαδάκογλου, Τριάδα Παλαιοκώστα και Χαρούλα Παπαδοπούλου. Την χορωδία της Κοκκινορράχης συνόδευσαν με τα μουσικά τους όργανα οι μουσικοί κ. κ. Σάββας Αραβανής και Αλέξης Καραμποήτης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει το μέλος του Φιλοπτώχου Ταμείου Κοκκινορράχης κ. Νικολέτα Ηλιάδη. Την νησιώτικη διακόσμηση του χώρου είχαν αναλάβει η κ. Ειρήνη Χούπη Γιαννακάκη, η κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου και η κ. Νίνα Κολοβού.

Ο εφημέριος της ενορίας π. Συμεών Παπαγεωργίου συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου, μίλησε στην συνέχεια καρδιακά προς τους παρευρισκομένους.

Στο τέλος των μουσικών προγραμμάτων, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων π. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τζεφεράκος απένειμαν στα Μέλη των Χορωδιών αναμνηστικά δώρα. Παράλληλα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το φιλανθρωπικό τσάι, καθώς και στις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου και της Ενορίας για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Το 19ο Φιλανθρωπικό Τσάι Αγάπης τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι ιερείς π. Αθανάσιος Σπηλιώτης εφημέριος Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, ο π. Γεώργιος Λάτσης εφημέριος Ξηροκαμπίου, ο π. Ευάγγελος Γρίβας εφημέριος Συκαρακίου, ο εφημέριος Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, ο Εφημέριος Χρυσάφων π. Νικόλαος Κωνσταντάκης, ο εφημέριος Λευκοχώματος π. Λουκάς Ξουραφάς, ο π. Δημήτριος Λεπελής, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σπάρτης κ. Παναγιώτα Ανδρακάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντωνία Κώνστα και Κωνσταντίνα Λυμπιωτάκου, ο Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας κ. Δημήτριος Μιχαλάκος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινορράχης κ. Λάμπρος Παλαιοκώστας, η Πρόεδρος του Γηροκομείου Σπάρτης κ. Χριστίνα Χαριδά και η Διευθύντρια του κ. Τούλα Πανάγου, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Κοκκινόραχης κ. Αναστάσιος Χούπης, ο τέως Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Λακωνίας κ. Γεώργιος Παλούμπας.

Βίντεο – Φωτογραφίες: Παναγιώτης Περγαντής, Γεώργιος Βαμβαλής