ΣΠΑΡΤΗ. Για 30η χρονιά συνεχίζεται και φέτος το καλοκαίρι ο καλλιτεχνικός θεσμός του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου Σπάρτης με συνδιοργανωτή και πολύτιμο αρωγό του το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.

Ακόμα ένα καλοκαίρι το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο ανοίγει και μας καλεί να παρασυρθούμε στη μαγεία της τέχνης και του Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μοναδικές βραδιές με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα και μουσικοχορευτικές παραστάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες τοπικών φορέων της Λακωνίας υπό την Αιγίδα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.

Αυτήν την Τετάρτη 12 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ., το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο φιλοξενεί τον «Οιδίποδα»:

«Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή
Η πιο σπάνια παρουσιαζόμενη τραγωδία και η τελευταία που συνέθεσε ο πιο αγαπητός των τραγικών, παρουσιάζεται αμέσως μετά την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο στο Σαϊνοπούλειο, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και με τον Κώστα Καζάκο στον ομώνυμο ρόλο μαζί με έναν σημαντικό θίασο πρωταγωνιστών. Σε νέα μετάφραση από τον Δημήτρη Δημητριάδη και πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα, η οποία εκτελείται ζωντανά κατά τη διάρκεια της παράστασης, από τις φωνές τεσσάρων ιεροψαλτών.

Το νόημα αυτής της τραγωδίας θα μπορούσε να εκφραστεί με το κείμενο που έγραψε ο Α. Σοπενάουερ: «Δεν υπάρχει κάτι σταθερό στην ασταθή ζωή• ούτε ατέλειωτος πόνος, ούτε αιώνια ευχαρίστηση, ούτε εντύπωση που ν’ αντέχει, ούτε ενθουσιασμός που να μην ξεθυμαίνει, ούτε υψηλή ιδέα που να στέκει ακλόνητη σαν κανόνας σ’ ολόκληρη την ύπαρξη. Όλα διαλύονται στον χείμαρρο των χρόνων» και συμπέραινε παρακάτω: «Η ζωή είναι ένα δάνειο που το παίρνουμε από τη γέννησή μας και οι πόνοι και τα βάσανα είναι οι καθημερινοί τόκοι».

Εισητήρια: 18€, μειωμένο 12€