ΣΚΑΛΑ. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Ράνια Αντωνοπούλου θα βρεθεί στον Δήμο Ευρώτα προκειμένου να παραστεί στην Ημερίδα με θέμα :«Η Κοινωνική Οικονομία ως πρότυπο παραγωγικής ανασυγκρότησης: Μορφές αξιοποίησης του αγροδιατροφικού τομέα και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 στις 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας. Η κα. Αντωνοπούλου θα ανοίξει τις εργασίες της Ημερίδας απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην Ημερίδα η Υπουργός θα πραγματοποιήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη και με εκπροσώπους σχημάτων Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) που δραστηριοποιούνται στον νομό Λακωνίας.

Η Υπουργός πρόκειται να αναφερθεί στα βασικά χαρακτηριστικά της Κοινωνικής Οικονομίας και στις προσπάθειες προώθησής της που επισφραγίστηκαν με την πρόσφατη ψήφιση του νόμου Ν.4430/2016, όπου ορίζονται οι κανόνες για τη λειτουργία των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Η παρέμβαση της κας Αντωνοπούλου αναμένεται καίρια ώστε να αναδειχθεί η αναγκαιότητα ανάπτυξης κι υποστήριξης των συνεταιριστικών σχημάτων και γενικότερα νέων μορφών απασχόλησης.