ΓΥΘΕΙΟ. Με έργα εκτεταμένης ανάπλασης και βελτίωσης της εικόνας και της αισθητική η πόλη του Γυθείου ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες του καλοκαιριού. Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος μιλώντας στον notospress.gr t τόνισε ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής που «αλλάζει» το Γύθειο θα συνεχιστεί.

Όταν σε πόλεις που υπήρχε στασιμότητα γίνονται έργα σε μεγάλη κλίμακα «είναι λογικό να υπάρχουν και αντίθετες απόψεις». Ο Δήμαρχος Ανδρεάκος τονίζει ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. «Τα έργα έχουν στόχο το γενικό όφελος. Με μελέτη, εμπειρία και σχέδιο ο Δήμος θα συνεχίσει για να διαμορφώσει μια πόλη κατάλληλη και λειτουργική για δημότες και επισκέπτες». Ακολουθεί ανάπλαση στον κεντρικό δρόμο της πόλης που θα βασίζεται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης.

Αυτό το καλοκαίρι το Γύθειο θα έχει άλλο πρόσωπο. Η προσαρμογή είναι ίσως δύσκολη αφού αλλάζει συνήθειες αιώνα αλλά όπως λέει και ο Δήμαρχος «το Γύθειο πρέπει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο».

Να σημειωθεί ότι προ ημερών το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δεν επείσθη από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης για τις αλλαγές που προβλέπουν μάλιστα σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου λειτουργία πεζόδρομου, σε ένα τμήμα ποδηλατόδρομο και μεταφορά των τραπεζοκαθισμάτων μπροστά ακριβώς από τα καταστήματα.