ΣΠΑΡΤΗ. Δυο δεκαπεντάχρονα παιδιά ύψωσαν την Ελληνική σημαία στο ψηλότερο βάθρο σε Διεθνή διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 100 πόλεις από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για τους ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟ και ΡΗΓΑΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ που με προπονητή τον Ρηγάκο Ιωάννη εκπροσώπησαν τον Δήμο της Σπάρτης στους 51ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες που φιλοξενηθήκαν από 4 έως 7 Ιουλίου 2017 στην πόλη Κάουνας της Λιθουανίας.

Συγκεκριμένα, κατέκτησαν την πρώτη θέση στο άθλημα του BEACH VOLLEY Αγοριών και έγραψαν την δική τους σελίδα στην Ιστορία των αγώνων.

Η πορεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης ήταν απόλυτα επιτυχημένη αφού πραγματοποίησαν μόνο νίκες σε όλους τους αγώνες και μάλιστα με 2-0 σετ, έχοντας σταθερή και εξαιρετική αγωνιστική απόδοση από την αρχή ως το τέλος του τουρνουά.

Στους αγώνες συμμετείχαν εκτός από την Σπάρτη οι παρακάτω ομάδες: Χάμιλτον Καναδά –Αλκμάρ Ολλανδίας-Λωζάννη Ελβετίας-Μπρούνεκ Ιταλίας-Κάουνας Λιθουανίας-Κελόουνα Καναδά –Εδιμβούργο Ηνωμένο Βασίλειο-Καρλόβη Βάρη Τσεχίας –Γκραζ Αυστρίας.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Σλοβένος ιδρυτής των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, Μεθόδιος Κλέμενς, παρακολούθησε τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Σπάρτης και Εδιμβούργου και συνεχάρη τα παιδιά.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου!