ΣΠΑΡΤΗ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Γ.Ν. Σπάρτης, με σχετική ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι ο Σύλλογος αγόρασε ψηφιακό έγχρωμο υπερηχοκαρδιογράφο για την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Σπάρτης αξίας 32.000€. Στην ίδια ανακοίνωση το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τους κ. Π. Παπαδάκο, Π. Νικολακάκο, Ι. Μέριανο, Π. Σαχλά και Κ. Νικολακάκου αλλά και όσους συνέβαλαν στην αγορά του υπερηχοκαρδιογράφου.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημερώνει πως συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας και τους αρμοδίους τεχνικούς της Π.Ε. Λακωνίας και του Γ.Ν. Σπάρτης με σκοπό να ενημερωθεί για τεχνικά θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο ενώ επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στις κτηριακές ελλείψεις που χρήζουν άμεσης διευθέτησης.

Με την ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του Συλλόγου ζητά:
-«από την Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας την Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνουν οι ενέργειες για να παραδοθεί σε χρήση η νέα πτέρυγα των 19 (δέκα εννέα) κλινών που έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της αλλά δεν έχει δοθεί για χρήση.
-για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, είτε στη πρόσβαση της μονάδας τεχνητού νεφρού είτε στα ΤΕΠ , να δοθούν λύσειςγια την καλή εξυπηρέτηση όλων, ασθενών και εργαζομένων.
-από τους αρμόδιους, με απόλυτη προτεραιότητα, να βελτιωθούν οι εξωτερικες και εσωτερικες εγκαταστασεις των χώρων του νοσοκομείου, που είναι απαράδεκτες και για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους.
-από όλους τους εκλεγμένους κ.κ. Βουλευτές του νομού μας, το Δήμο Σπάρτης, τους φορείς της πόλης μας, ανάλογα με την ευθύνη και υποχρέωση που αναλογεί στον καθένα να συνδράμουν και να στηρίξουν το νοσοκομείο, με μία καθολική προσπάθεια».

Κλείνοντας, το Δ.Σ. του Σ.Φ.Γ.Ν.Σ. δεν παραλείπει να καταδικάσει το περιστατικό άσκησης βίας σε βάρος της ιατρού μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων της. «Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας την προάσπιση της ασφάλειας κάθε εργαζόμενου στο νοσοκομείο, ώστε απρόσκοπτα να επικεντρώνονται στο έργο τους, που αφορά το πολύτιμο αγαθό της υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.