ΣΠΑΡΤΗ. Αν κάποιοι Νεοδημοκράτες νομίζουν ότι το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Γρηγόρης Αποστολάκος τότε επιβεβαιώνουν την άποψη που θέλει τους περισσότερους Νεοδημοκράτες να ζουν σε άλλη, ασφαλώς ξεπερασμένη, εποχή. Φυσικά και το πρόβλημα της Ν.Δ. δεν είναι ο Γρηγόρης Αποστολάκος, είτε κατέβει είτε δεν κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας. Αντιθέτως, αν είναι υποψήφιος ίσως βοηθήσει το κόμμα του να ξανακερδίσει την 2η έδρα!

Αν κάποιος ισχυριστεί ότι κάθε στέλεχος του κόμματος της ΝΔ πρέπει να διαπνέεται από συνέπεια, εντιμότητα και διαφάνεια, ας δούμε αν και κατά πόσο έχει αυτά τα χαρακτηριστικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα στο πάλαι ποτέ «κάστρο» της Λακωνίας.

Αν δεν το γνωρίζετε, ο συμπολίτης μας, Σπαρτιάτης, Δημήτρης Μπάρδης προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του οικογενειακού του προϋπολογισμού (σπουδάζει η κόρη του) μίσθωσε ακίνητό του στην Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Το ακίνητο βρίσκεται στην Λεωφόρο Κ. Παλαιολόγου, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Δείτε λοιπόν πόση ευθιξία, διαφάνεια και συνέπεια έχει η ΝΔ στη Λακωνία, την στιγμή μάλιστα που επιχειρεί να ρίξει την μπάλα στην κερκίδα κτυπώντας κάτω από τη μέση τον Γρηγόρη Αποστολάκο. Και γράφω κάτω από τη μέση γιατί παρακαλώ «ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω…» Ποιος αμφιβάλει ότι μέσα από τη ΝΔ διέρρευσαν τα στοιχεία για την επαγγελματική - και απολύτως φυσιολογική για τις συνθήκες των Αθηνών - δραστηριότητα του γιού του Γρηγόρη Αποστολάκου;

Στη Σπάρτη λοιπόν, που θέλουμε όλα να λάμπουν κάτω από το φώς της διαφάνειας και της συνέπειας - και συχνά θέλουμε, αναμάρτητοι όντες, να ελέγχουμε και το κράτος των Αθηνών όπου όμως ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά – δεν μας πειράζουν τρανταχτά γεγονότα θεσμικής ασυνέπειας αλλά μας απασχολεί αν ένας νέος περιζήτητος νομικός έλαβε αμοιβή για υπηρεσίες που προσέφερε όταν αυτές αρμοδίως του εζητήθησαν.
Η ΝΟΔΕ Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας χρωστάει στον Δημήτρη Μπάρδη 12 μήνες ενοίκια και, όπως ο ίδιος λέει, έχουν μείνει απλήρωτοι και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΣ και τα κοινόχρηστα που ο ιδιοκτήτης, καλή τη πίστη, είχε διατηρήσει στο όνομά του.

Παρά τις συνεχείς πιέσεις για να πάρει τα ενοίκιά του, ο Δημήτρης Μπάρδης ελάμβανε από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, εγκεκριμένο πρόσωπο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη διαβεβαίωση ότι δεν θα τα χάσει. Πέρασε ένα χρόνος και αναγκάστηκε να καταθέσει αγωγή. Τα ενοίκια θα τα διεκδικήσει στο δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου 2017. Τους λογαριασμούς ΔΕΗ κ.λ.π. τους φόρεσε φέσι…

Και δεν είναι μόνον αυτό αλλά ο ιδιοκτήτης μαθαίνει ότι η Ν.Δ. μετακόμισε νύκτα για άλλο κτίριο. Είναι αυτό που λέμε «θα φύγει νύκτα…»

Πολύ ωραία τακτική ακολουθούν τα στελέχη σας κύριε Μητσοτάκη. Με ποιό άραγε δικαίωμα και ποιά ασφάλεια το κόμμα που αύριο θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα μπορεί να εμπαίζει και τελικά να φεσώνει έναν πολίτη;

Μήπως αυτή είναι η κυρίαρχη νοοτροπία των παλαιών στελεχών που επιμένετε κύριε Μητσοτάκη να «αξιοποιείτε» 50 χρόνια μετά από την εγγραφή τους στο κόμμα της ΝΔ;

Με ποιό ηθικό πλεονέκτημα κύριε Μητσοτάκη θα ζητήσετε από τους Σπαρτιάτες και τους Λάκωνες να εμπιστευθούν εσάς και τους συνεργάτες σας για να βγει η Ελλάδα από την κρίση; Τέτοιους μπαταχτσήδες δεν είχαμε ξαναδεί στη Σπάρτη και θα τους θυμόμαστε για πολύ καιρό, και σίγουρα μέχρι τις εκλογές.

Εσείς δεν πασχίζετε να μας πείσετε ότι το Κράτος και η χώρα χρειάζεται νέο ξεκίνημα και καθαρό παιχνίδι..;

Θα τολμήσετε να ζητήσετε από τα μέλη σας να στηρίξουν το κόμμα όταν διάχυτη είναι η φημολογία ότι υπήρξαν στελέχη που προσφέρθηκαν να καλύψουν τα ενοίκια αλλά τελικά λύση δεν υπήρξε;

Όλοι όσοι σας υποδέχθηκαν στην πλατεία της Σπάρτης, κάτω από τα παλαιά γραφεία της ΝΔ, δεν γνωρίζουν το γεγονός γιατί απλούστατα η ΝΟΔΕ φρόντισε να μην πάρει διαστάσεις. Στελέχη του κόμματος δηλώνουν άγνοια για μια κατάσταση που αφήνει εξαιρετική δυσοσμία…

Έτσι θα κυβερνήσετε κύριε Μητσοτάκη; Με τέτοιες ανοχές και αδυναμίες πώς θα υπερασπίσετε τα δίκαια του πολίτη όταν εσείς οι ίδιοι - το κόμμα σας - τον φεσώνετε, μέρα μεσημέρι, μπροστά στα μάτια μας.

Με ποιά κριτήρια άραγε κάνετε την ανανέωση και πως ορίζετε την αξιοκρατία κύριε Μητσοτάκη όταν ενόψει της επίσκεψής σας στελέχη σας προκαλούν ακόμα και δημοσιογράφους…

Αν δεν έχετε τη δύναμη ή την επάρκεια να ελέγξετε τα πράγματα σε μια «συντηρητική» Λακωνία και να εξυγιάνετε τον σάπιο κομματικό μηχανισμό τότε μην κοπιάζετε να μας πείσετε ότι είστε κατάλληλος να κυβερνήσετε στο θηρίο που λέγετε Ελλάδα.

Επισκέπτεστε στη Λακωνία Θεσμούς, Φορείς και Επιχειρήσεις όχι τόσο για να ενημερωθείτε αλλά για να αποκτήσετε πρόσβαση, να αυξήσετε επιρροή και να αλιεύσετε ψήφους. Όσες περιοδείες και αν κάνετε, σε όσες συσκέψεις και αν μετέχετε, όσες πλάτες και αν κτυπήσετε, δεν έχουν αποτέλεσμα. Ένας αδικημένος, από εσάς και το κόμμα σας, πολίτης είναι αρκετός για να μηδενίσει τις επιδόσεις και τις προσδοκίες σας.

Και προσέξτε, επειδή γνωριζόμαστε κι επειδή δεν στήθηκε καλά η φιέστα στην πλατεία, αρκετές πλάτες που κτυπήσατε είναι γνωστό ότι στηρίζουν ΠαΣοΚ ή Χρυσή Αυγή…

Δυστυχώς κύριε Μητσοτάκη δεν μας έχετε πείσει. Ανήκετε μάλλον στην ξεπερασμένη γενιά πολιτικών που χρησιμοποιεί τον πολίτη για να υπάρχει το κόμμα, ο θώκος και το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτές οι εποχές πέρασαν και με αυτή την λογική, ακόμα και αν σας ενισχύσουν Αποστολάκος και Δασκαλάκης δεν θα καταφέρετε να πάρετε την 2η έδρα στον Νομό Λακωνίας.

Το σφάλμα της ΝΟΔΕ Λακωνίας ήταν μια ευκαιρία για σας να κόψετε τον γόρδιο δεσμό επιβεβαιώνοντας την κρίση ότι δεν γεννιούνται κάθε μέρα ηγέτες.

Στη φωτογραφία τα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας που ακολουθεί την τακτική του ασβού…