ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Στο Δημαρχείο Μονεμβασιάς, στους Μολάους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου η συνέντευξη Τύπου του 2ου Laconia Summer Basketour. Διοργανωτές και υποστηρικτές κήρυξαν και επίσημα την έναρξη του μεγαλύτερου Πανλακωνικού αθλητικού γεγονότος, που θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά. Παράλληλα με την συν. Τύπου, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του πρωταθλήματος 5on5.

«Δείξαμε πέρυσι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Μονεμβασιάς. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Περιφέρεια, τον Δήμο και τον ΑΠΟΕΛ, καθώς και τους χορηγούς μας γιατί δίχως αυτούς δεν θα γινόταν πραγματικά τίποτα. Επίσης η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ βοηθά τα μέγιστα και δίνει μια άλλη αίγλη στην διοργάνωση και καλωσορίζουμε πλέον επίσημα το 2ο Laconia Summer Basketour», ανέφερε από πλευράς διοργάνωσης ο Γιώργος Ψιακής.

Τον ΑΠΟΕΛ εκπροσώπησε ο πρόεδρος Χρήστος Σμυρναίος: «Πέρυσι ως διοργάνωση πήγε πολύ καλά, ο κόσμος προσήλθε σε μεγάλο βαθμό, τα παιδιά έδωσαν δυναμικό παρών και αγωνίστηκαν, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους επαγγελματίες αθλητές. Πιστεύω και φέτος έχοντας υγεία πάνω από όλα θα πάμε πολύ καλύτερα. Καλή επιτυχία εύχομαι σε όλους».

«Θέλω να σας καλωσορίσω όλους στον Δήμο Μονεμβάσιας και στην πόλη των Μολάων εκ μέρους του Δήμου. Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή για εμάς, καθώς είδαμε την περυσινή προσπάθεια που έκαναν οι διοργανωτές για να έχουμε αυτό το καλό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν το έναυσμα, ώστε άμεσα ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφαση να στηρίξουμε και το 2ο καλοκαιρινό τουρνουά. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και στην εφετινή διοργάνωση και να είμαστε και του χρόνου εδώ για το 3ο Laconia Summer Basketour», τόνισε ο Γιάννης Κολλιάκος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας & Αθλητισμού.

Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος (Μέλος ΕΟΚ/ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) υποστήριξε: «Η επιτυχία μιας εκδήλωσης έχει να κάνει με την επαναληψιμότητα της και την διάρκεια της. Άρα μετά την περυσινή επιτυχία το γεγονός ότι βρισκόμαστε ξανά εδώ και με πολύ καλύτερες προοπτικές σημαίνει πως αυτή η διοργάνωση τείνει να γίνει θεσμός ή ουσιαστικά προς αυτό τον δρόμο οδηγούμαστε».

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο εμπνευστής του Τζάμπολ Αγάπης, Γιάννης Τσουμπρής, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής & Προπονητής Καλαθοσφαίρισης.

Οι όμιλοι του πρωταθλήματος 5on5, όπως αυτοί προέκυψαν ύστερα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην συνέντευξη Τύπου του 2ου Laconia Summer Basketour στο Δημαρχείο Μονεμβασιάς.

Α Όμιλος: ΑΠΟΕΛ (Α1), ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ (Α2), SIVASSPOR (A3)

Β Όμιλος: ΔΑΙΜΟΝΙΑ (Β1), ΟΜΑΔΑ Β2, ΑΜΥΝΑ (Β3)

Γ Όμιλος: ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝ.(Γ1), ΓΥΘΕΙΟ BC (Γ2), SUPERLEAGUE ACADEMY (Γ3)

Δ Όμιλος: ΝΕΑΠΟΛΗ (Δ1), ENERGY (Δ2), ΟΛΟΙ ΧΩΜΑ THUNDER (Δ3)

Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι Biogreco, Μορέως Ήδιστα, Petra Club, Ημιχρονο Σπορ, Tzante Café Restaurant, Laconia Magazine και Οπτικά Κότσαλης.

Το Laconia Summer Basketour διεξάγεται με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Μονεμβασιάς και ο ΑΠΟΕΛ. Διεθνής Συνεργάτης το Διεθνής Συνεργάτης το World Club Basketball Tournament που διεξάγεται στο Hastings της Μεγάλης Βρετανίας.