Υλικά (για 8 άτομα)

Για τη σφολιάτα:

• 1 φύλλο σφολιάτας
• 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Παρασκευή:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μία σανίδα κοπής και πινελώνουμε όλη την επιφάνεια με το βούτυρο.

Κόβουμε το φύλλο σε κύκλους διαμέτρου 8 εκ. και τους απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Για τη μαρμελάδα ντομάτας:

• 1 κιλό ντομάτες
• 100 γρ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
• 5 γρ. σκόρδο
• 150 γρ. κρεμμύδια
• 1 κανελόξυλο
• 80 γρ. ζάχαρη

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση οριζοντίως. Σε μία μπασίνα αδειάζουμε τη σάρκα της και τα σπόρια και τα κρατάμε για άλλη χρήση.

Τρίβουμε την τομάτα σε ένα δίσκο μέχρι να μας μείνει μόνο η φλούδα, την οποία πετάμε.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να έχει πιει τα υγρά της και να γλυκάνει.

Σουρώνουμε τα πολλά λάδια και κρατάμε τη μαρμελάδα σε ένα μπολ.

Για τις μελιτζάνες:

• 1 μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους
• Αλάτι, πιπέρι
• 400 γρ. ελαιόλαδο

Παρασκευή:

Σε μία μπασίνα βάζουμε το λάδι. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες οριζόντιες, πάχους 2 εκ. αποκτώντας 8 τεμάχια.

Τις βάζουμε στην μπασίνα με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε ένα τηγάνι με πάτο γκριλ σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.

Μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές καλά, έτσι ώστε να σχηματιστούν όμορφες «σχαριές».

Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε δίσκο με απορροφητικό φυτικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Για το σερβίρισμα:

• 8 ροδέλες μελιτζάνας
• 8 κύκλοι σφολιάτας
• Γιαούρτι αγελαδινό
• Μαρμελάδα ντομάτας

Απλώνουμε σε κάθε κύκλο σφολιάτας λίγη μαρμελάδα ντομάτας.

Τοποθετούμε μία ροδέλα μελιτζάνας και λίγο γιαούρτι από πάνω. Γαρνίρουμε με ένα φυλλαράκι μαϊντανού.