Mε δύο αιτήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπάρτης Χρήστος Μπουγάδης και Γιάννης Καρμοίρης ζητούν ενημέρωση για θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες. Οι δύο συνεργάτες του Σταύρου Αργειτάκου ζητούν από τον Δήμο να ενημερωθούν για ζητήματα της περιοχής Μυστρά και για το Πρόγραμμα Βοιήθεια στο Σπίτι.

Οι αιτήσεις έχουν ως εξής:
«Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε κάνει κάποιες σημαντικές μελέτες. Άλλες τις είχε ξεκινήσει κι άλλες τις είχε ολοκληρώσει:
1. Χωροταξικό Δημοτικής Ενότητας Μυστρά.
Γνωρίζουμε ότι ο μελετητής είχε στείλει την σχετική μελέτη στην πολεοδομία το φθινόπωρο του 2016 και ακόμα δεν την έχετε βγάλει προς διαβούλευση. Και ρωτώ: «Είστε διατεθειμένοι να βάλετε χρήματα από τον προϋπολογισμό για να δημοπρατήσετε τη δεύτερη φάση του χωροταξικού που είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός;»

2. Αποχέτευση Δημοτικής Ενότητας Μυστρά και σύνδεσή της με τον Βιολογικό Σπάρτης
3. Ανάπλαση-πλακόστρωση πλατείας Αγίου Ιωάννου
4. Κλειστό κύκλωμα άρδευσης Παρορίου
5. Σύνδεση νέας δεξαμενής Μυστρά
6. Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Σαλβαρά
Επίσης ο Δήμος Μυστρά είχε έτοιμες δύο μελέτες οδοποιίας, μία για τα ορεινά χωριά του Δήμου και μία για τα πεδινά, τις οποίες είχε προτείνει προς ένταξη στο τότε πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»
Κατόπιν όμως αλλαγής της κυβέρνησης το πρόγραμμα αυτό ακυρώθηκε. Εσείς τώρα έχετε τη διάθεση να επικαιροποιήσετε τις μελέτες αυτές και να τις εντάξετε σε νέο πρόγραμμα;
Επίσης, τι ενέργειες έχουν γίνει στα τρία χρόνια που είστε στο τιμόνι του Δήμου όσον αφορά στις παραπάνω μελέτες και τι προτίθεστε να κάνετε στα επόμενα δύο;»
Για τους «Ενωμένους Πολίτες Δήμου Σπάρτης»

Χρήστος Μπουγάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης


«Προς: κ. Πρόεδρο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης


κ. Πρόεδρε,

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν είναι στις αρμοδιότητες-υποχρεώσεις των υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» να συνοδεύουν τα μέλη του «ΚΑΠΗ» σε εκδρομές-θαλάσσια μπάνια που διοργανώνει το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης για τα μέλη του «ΚΑΠΗ».

Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν θα καταλογιστούν ευθύνες σε υπαλλήλους σε περίπτωση πιθανού ατυχήματος –γεγονός το οποίο απευχόμαστε– σε μία τέτοια εκδρομή».

Για τους «Ενωμένους Πολίτες Δήμου Σπάρτης»

Γιάννης Καρμοίρης
Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης