Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Ένα ακόμα ατύχημα (ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες) συνέβη στην πλατεία Σαϊνοπούλου στο Ν. Κόσμο Σπάρτης , την Πέμπτη το βράδυ , 27-7-2017 , όταν , παιδί που οδηγούσε ποδήλατο βγήκε στο οδόστρωμα πίσω από σταθμευμένο αυτοκίνητο και συγκρούστηκε με διερχόμενο ΙΧ .

Η πλατεία Σαϊνοπούλου είναι ουσιαστικά ένας κυκλοφοριακός κόμβος στο μέσο του οποίου όμως βρίσκεται καθημερινά κόσμος που χρησιμοποιεί την πλατεία για αναψυχή και κυρίως ΠΟΛΛΑ παιδιά , τα οποία παίζουν στην πλατεία και στην παιδική χαρά .

Αυτή η αντίφαση δημιουργεί διαρκώς κινδύνους ασφάλειας , ιδιαίτερα για τα παιδιά , όταν αυτά κινούνται από και προς την πλατεία .

Για το λόγο αυτό , κι επειδή τέτοιου είδους ατυχήματα έχουν συμβεί κι άλλα κατά το παρελθόν , ο δήμος Σπάρτης με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών ΠΡΕΠΕΙ άμεσα :
1. Να απαγορεύσει τη στάση και το παρκάρισμα αυτοκινήτων προς την πλευρά της πλατείας , σ’ ολόκληρη την περίμετρό της .
2. Να τοποθετήσει στο οδόστρωμα , γύρω από την πλατεία , κατάλληλους μειωτές ταχύτητας .
3. Να κατασκευάσει κατάλληλη και ασφαλή περίφραξη στον χώρο της παιδικής χαράς .

Είναι αιτήματα που οι κάτοικοι έχουν υποβάλει κατά καιρούς σ’ όλες σχεδόν τις δημοτικές αρχές , χωρίς όμως να εισακουστούν !

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου Σπάρτης ελπίζουν πως το νέο ατύχημα στην πλατεία της συνοικίας τους θα γίνει αιτία και ισχυρό κίνητρο για να υλοποιήσει ο δήμος Σπάρτης τα προτεινόμενα μέτρα ασφαλείας το συντομότερο δυνατόν !