ΠΑΡΝΩΝΑΣ. Οι Οργανώσεις Λακωνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διοργανώνουν, το Σάββατο 5 Αυγούστου ιστορικό περίπατο στον Πάρνωνα με θέμα «Βαδίζοντας στα χνάρια του Δημοκρατικού Στρατού στον Πάρνωνα».

Η αναχώρηση θα γίνει την ίδια μέρα από την Πυροσβεστική Σπάρτης στις 8:30 π.μ. Η ιστορική περιήγηση θα περιλαμβάνει εννέα σταθμούς.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου «ο πρώτος σταθμός θα είναι η θέση «Καμίνια» στην περιοχή του χωριού Αράχωβα, όπου στις 2 Σεπτέμβρη 1946 τμήμα ανταρτών του Πάρνωνα κατάφερε συντριπτικό πλήγμα στην παρακρατική φασιστική συμμορία των Παυλάκου – Γερακάρη.
Οι επόμενοι σταθμοί θα είναι: θέση Άγιοι Ανάργυροι-Αράχωβα-μνημείο της χωροφυλακής στη Βαμβακού-Βαμβακού-Τσίντζινα-Χαλκός-Γεράκι, με τελευταίο σταθμό στο χωριό Ζούπαινα.
Μέσα από την ιστορική περιήγηση θα ψηλαφιστούν πλευρές των αγώνων και των θυσιών του λαού της περιοχής. Θα επισημανθούν οι σπουδαιότερες μάχες της περιόδου 1946-49 και θα τονιστεί η προσφορά των κατοίκων των χωριών Αράχωβα, Βαμβακού, Γερακίου και Ζούπαινας κατά τα χρόνια 1943-1949».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 4 Αυγούστου στις κομματικές οργανώσεις Λακωνίας του ΚΚΕ και στις αντίστοιχες της ΚΝΕ. Επίσης στα τηλέφωνα 2731082454 και 6906816047.