ΚΡΟΚΕΕΣ. Χορευτική πανδαισία με χορούς από τoν Πόντο, την Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία, την Μ. Ασία -Σμύρνη-Ερυθραία και την Κρήτη παρουσίασαν τα Χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών στο γήπεδο μπάσκετ στις Κροκεές στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Π.Σ. Κροκεών κάθε καλοκαίρι.

Περισσότεροι από 60 χορευτές όλων των ηλικιών απέδωσαν εξαιρετικά 28 χορούς συνολικά με ζωντάνια, εκφραστικότητα, λεβεντιά και ομορφιά ακολουθώντας τους ρυθμούς της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής με τρόπο απαράμιλλο.

Η εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων, επιβεβαίωσε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν είναι τυχαία η ανάδειξη του «Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών» ως έναν από τους κορυφαίους της Λακωνίας και όχι μόνο που κρατούν ζωντανή την Ελληνική παράδοση. Εξάλλου, η ποιότητα της εκδήλωσης, η αυθεντική παρουσίαση των χορών, της μουσικής και των πανέμορφων φορεσιών ήταν πολύ υψηλή.

Όλα τα τμήματα του Χορευτικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών υπό την καθοδήγηση και τη διδασκαλία της Χρυσούλα Κολοκούρη «μάγεψαν» τους θεατές που χειροκροτούσαν παρατεταμένα με την εμφάνιση κάθε τμήματος.

Πηγή: krokeai.gr