ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων αναπτύσσει ένα πλέγμα συνεργασιών και δημοσίων σχέσεων προκειμένου να δρομολογήσει λύσεις σε προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του χωριού, να αναδείξει ζητήματα αλλά και να προσελκύσει στο όμορφο Γεωργίτσι φίλους που θα γίνουν και λάτρεις του.
Στα πλαίσια αυτής της αντίληψης την Κυριακή 6 Αυγούστου πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής για τον Δήμαρχο Περιστερίου Αττικής Ανδρέα Παχατουρίδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ώρα 20:00 σε ξενοδοχείο του χωριού προκειμένου να αποδοθεί τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ως Δημάρχου που αποτελεί πρότυπο στην Ελλάδα. Η εργατικότητα, η μεθοδικότητα, ο δυναμισμός και η αποτελεσματικότητα του τον καθιστούν ξεχωριστό αυτοδιοικητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και συνεργάτες του Δημάρχου Περιστερίου καθώς και συνάδελφοί του από άλλους Δήμους. Δεν αποκλείεται να παραστεί ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος Δημάρχων Ελλάδος ενώ έχουν κληθεί και οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Ηλ. Τσίχλης προσκαλεί όλους τους Γεωργιτσάνους, και όχι μόνον, στην εκδήλωση για να γνωρίσουν έναν λειτουργό της Αυτοδιοίκησης.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης αποτελεί γόνο προσφυγικής οικογένειας, η οποία εγκαταστάθηκε και συνδέθηκε με τον τόπο του Περιστερίου από το έτος 1922, όταν το Περιστέρι ήταν ακόμη συνοικισμός της πόλεως των Αθηνών. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 έσπασε όλα τα ρεκόρ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σημείωσε πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο με διαφορά από τους άλλους Δημάρχους.
Στους δέκα μεγαλύτερους Δήμους της χώρας ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ο μοναδικός που κατάφερε να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας σε ποσοστό το 62% . Είναι ο Δήμαρχος που έχει καταφέρει να επανεκλεγεί σε τέσσερις (4) συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ανεβάζοντας το εκλογικό ποσοστό του. Το Νοέμβριο του 2014 εκλέγεται Πρόεδρος των Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Εκείνα που τον χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα είναι ο δυναμισμός του και η βαθιά του επιθυμία να εκσυγχρονίσει τον τόπο του και να τον οδηγήσει σε δημιουργική πορεία.

Ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ως Δημάρχου, και σε συνεργασία με τους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον, δρομολόγησε τα μεγάλα για τον τόπο του έργα υποδομής.
Σημαντικά έργα, όπως:

1. Το νέο Πολυδύναμο Δημαρχείο του Περιστερίου, το πιο σύγχρονο της Ελλάδας και παράλληλα ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά έργα στην ιστορία της πόλης, το οποίο ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ. Εκτός των βασικών χώρων που θα πρέπει να διαθέτει ένα Δημαρχείο του 21ου αιώνα, περιλαμβάνει επίσης αίθουσες τέχνης, πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναυλιών, θέατρο, συνεδριακούς χώρους, υπόγειους χώρους στάθμευσης και πολλούς άλλους χώρους δράσης και έκφρασης των δημοτών.

2. Τρεις σταθμοί ΜΕΤΡΟ. Το Περιστέρι σήμερα είναι η μοναδική πόλη-Δήμος στο λεκανοπέδιο της Αττικής (εκτός της Αθήνας) που διαθέτει τρεις σταθμούς ΜΕΤΡΟ (Αγ. Αντώνιος - Περιστέρι - Ανθούπολη), το σημαντικότερο έργο στην ιστορία της πόλης. Ένα έργο υποδομής τεράστιων διαστάσεων κι ιστορικά διαχρονικής σημασίας.

3. Το Άλσος Περιστερίου - Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που αποτελούν τον ομορφότερο καταπράσινο «πνεύμονα ζωής» της Αττικής και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. Μια έκταση 60 στρεμμάτων μετατράπηκε σε καταπράσινο πάρκο, που, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατάφερε να μειώσει τη θερμοκρασία της περιοχής από 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου!

4. Μεγάλα αθλητικά έργα και αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως δεκάδες στάδια, γήπεδα, ανοιχτά και κλειστά γυμναστήρια και κολυμβητήρια. Το Μάιο του 2017 ξεκίνησε τη λειτουργία του το πιο σύγχρονο κολυμβητήριο της χώρας μας στην περιοχή του Λόφου Αξιωματικών.

5. Σύγχρονοι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Τα τελευταία χρόνια εκσυγχρονίστηκαν όλες οι εγκαταστάσεις των βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης μας.

6. Ριζική αναδιαμόρφωση και δημιουργία πλατειών και παιδικών χαρών βάσει ευρωπαϊκών προτύπων και προδιαγραφών.

7. Το πιο σύγχρονο Αστικού Τύπου Κέντρο Υγείας, που κατασκευάστηκε και λειτουργεί στο Μπουρνάζι.

8. Το Θέατρο "Πολιτών", ένα υπέροχο θέατρο, τόσο για τους δημότες της πόλης όσο και για τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο.

9. Το Δημοτικό Ωδείο από το 2012 λειτουργεί πλέον σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του Δήμου Περιστερίου, στο κτίριο ΚΥΒΕ.

10. To κινηματοθέατρο "Κ. Γαβράς" στην Κηπούπολη, πρόκειται για μια νέα κυψέλη πολιτισμού στο "Βόρειο" Περιστέρι, με σύγχρονες προδιαγραφές, που καλύπτει και τις πιο αυστηρές απαιτήσεις του θεατή.

11. Πρωτοπόρες κοινωνικές δράσεις, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όπως: "Από την πρώτη μέρα δίπλα τους" στήριξη των μητέρων με νεογέννητα παιδιά, "ΣΕ ΕΧΩ ΕΝΝΟΙΑ" (βοήθεια σε φοιτητές), Κοινωνικό Παντοπωλείο, «καθήκον κατ΄ οίκον» (διανομή φαγητού σε ανήμπορους), ιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμοί παιδιών, διανομή σχολικών ειδών, κοινωνικό φροντιστήριο κ.α.
Στον Δήμαρχο Περιστερίου απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο για το γεγονός ότι ηγείται ενός εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων Δήμων της χώρας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τις υγιέστερες και αναπτυσσόμενες παραγωγικές μονάδες.

Παράλληλα, έχει αναπτύξει έντονη δράση στο χώρο του αθλητισμού και της νεολαίας, έχει δε τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση (χρυσό άστρο) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (AIBA).

Υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων, πριν αναλάβει το δημαρχιακό αξίωμα, ο κ. Παχατουρίδης με δεδηλωμένο και εμφανές ανθρωπιστικό ενδιαφέρον και προβεβλημένες ευαισθησίες, ιδιαίτερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, προσέφερε σημαντικό έργο κοινωνικής δράσης εντός και εκτός των ορίων της πόλης του και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τέλος, συμμετέχει στο Παγκόσμιο Forum «Δήμαρχοι για την Ειρήνη», που αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα και πρωτοβουλία για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό, και μάλιστα προτάθηκε και εκλέχτηκε γραμματέας της αντίστοιχης επιτροπής.