ΓΥΘΕΙΟ. Με τη συμμετοχή αρχών και πολιτών πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2/8/17 το βράδυ τα εγκαίνια του έργου της επέκτασης του Λιμένα Γυθείου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 14 εκατ. € που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτελέστηκε από την εταιρεία «Δομική Κρήτης» υπο την εποπτεία της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και αποδόθηκε στον Δήμο Αν. Μάνης, το Λιμενικό ταμείο και την κοινωνία του Γυθείου.

Όπως ανέφεραν τόσο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα πρόκειται για το λιμάνι της Νότιας Πελοποννήσου, το νοτιότερο λιμάνι της χέρσας Ελλάδας που μπορεί πλέον να δέχεται κρουαζιερόπλοια και εμπορικά πλοία έως και 200 μέτρων. Λιμάνι που αναμένεται να υποστηρίξει την προκοπή της Μάνης, της Λακωνίας και της Πελοποννήσου. Μάλιστα ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι επόμενος στόχος είναι η μαρίνα του Γυθείου. Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος τόνισε ότι όλα τα έργα που αλλάζουν το Γύθειο θα συνεχιστούν, θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν σε πείσμα των ολίγων που τα αντιπαλεύονται γιατί δεν τα κατανοούν.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε χορωδιακά και παραδοσιακά τραγούδια.

Το notospress.gr την Παρασκευή 4/8 θα παρουσιάσει εκτενές ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ με όλες τις πτυχές των εγκαινίων.