ΛΑΚΩΝΙΑ. Ανακοινωθήκαν την 1η Αυγούστου τα επίσημα αποτελέσματα σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας στον κόσμο, τα GREAT TASTE AWARDS 2017, που διοργανώνονται από τον οίκο THE GUILD OF FINE FOOD στο Λονδίνο.

Τα Great Taste Awards θεωρούνται τα «ΟΣΚΑΡ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ» παγκοσμίως ενώ τα χρυσά τους αστέρια είναι ισοδύναμα με τα αστέρια MICHELEN των βραβευμένων εστιατορίων («Great taste award, is to speciality food and drink what MICHELIN is to fine dining»).

Ο διαγωνισμός αυτός είναι από τους πιο ανεξάρτητους και αξιόπιστους σε όλο τον κόσμο ενώ ο αριθμός των επίσημων ειδικών, γευσιγνωστών και κριτών κατά την φετινή χρονιά ξεπέρασε τους 500 (expert panel tasters) ενώ συμμετείχαν 12,366 δείγματα εξειδικευμένων προϊόντων από πολλές χώρες και η διαδικασία των δοκιμών είχε διάρκεια 62 ημέρες.

H μεγάλη αναγνωρισιμότητα και ο βαθμός δυσκολίας των Great Taste Awards έγκειται στο ότι το ποσοστό βράβευσης γενικότερα είναι πολύ χαμηλό λόγω των πολύ υψηλών κριτηρίων γεύσης και ποιότητας που έχουν και δεν υπερβαίνει το 30%.

Επίσημα αποτελέσματα 2017
Στα Great Taste Awards για το 2017 οι Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου μετείχαν στις κατηγορίες extra virgin olive oil ,olive oil flavoured & table olives.

5 ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ (χρυσά αστέρια) σε ισάριθμα προϊόντα μας.
«Φυλλικόν» βιολογικό evoo …………..........ΧΡΥΣΟ ΑΣΤΕΡΙ
«Ωλεώαστρων» evoo ………….....................ΧΡΥΣΟ ΑΣΤΕΡΙ
«Enigma» evoo …………..............................ΧΡΥΣΟ ΑΣΤΕΡΙ
«Καλαμών» βιολογικές ελιές..............……….ΧΡΥΣΟ ΑΣΤΕΡΙ
«Λεμονένιες» ελιές gourmet …………..........ΧΡΥΣΟ ΑΣΤΕΡΙ

Οι 5 αυτές μεγάλες διακρίσεις στα φετινά GREAT TASTE AWARDS αποτελούν το 74ο παγκόσμιο βραβείο και το 21ο βραβείο Great Taste Award των βιολογικών «Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου» τα 5 τελευταία χρόνια .

Παράλληλα συμπληρώνουν τον τιμητικό αριθμό των 20 διεθνών βραβείων για το 2017 ,την πιο δύσκολη χρονιά για την ελληνική ελαιοκομία γενικότερα.

Τα βραβεία αυτά, στο σύνολο τους, αποτελούν μια μεγάλη τιμητική διάκριση παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός τους είναι ένας αριθμός ρεκόρ για Έλληνα παραγωγό.

Γεώργιος Σακελλαρόπουλος
Βιοκαλλιέργειες
Σπάρτη, Λακωνία
27310-81118
693-2309909
Ε - mail: [email protected]
Site: www.bioarmonia.gr