ΘΕΟΛΟΓΟΣ. Με τη συμμετοχή πολλών Θεολογιτών και φίλων του χωριού πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου 2017 στην πανέμορφη πλατεία του Θεολόγου και κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο το φιλανθρωπικό τσάι της Ενορίας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε το μέλος του Φιλοπτώχου Ταμίου κ. Ρούλα Ζαχαράκη, η οποία τόνισε της φιλανθρωπικές παρεμβάσεις της Ενορίας. Στην συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης και εφημέριος Κοκκινόραχης π. Συμεών Παπαγεωργίου, ευχαρίστησε τις κυρίες του χωριού για την εγκάρδια συμμετοχή τους με την παραγωγή τοπικών γλυκισμάτων και τους δωρητές ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο συνταξιούχος κληρικός και τέως Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης π. Χρήστος Τσαγγαρούλης και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης.

Παρευρέθησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων π. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας, ο συνταξιούχος Εφημέριος Θεολόγου π. Γεώργιος Φιλιαντρής, ο Αντιδήμαρχος Φάριδος κ. Γεώργιος Κονίδης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Θεολόγου κ. Παναγιώτης Σάλαρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Τσαγκαρούλης, η πρόεδρος των Συλλόγων Γυναικών Θεολόγου και Θυγατέρων της Πηνελόπης, κ. Γεωργία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών Αμυκλών κ. Μαρίκα Παπαδοπούλου και η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Αδαμαντία Αλέξη.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε στην όμορφη εκδήλωση η Χορευτική Ομάδα Γυναικών Αμυκλών ο « Απόλλων» υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Αντωνίας Κολοβού.