ΛΑΚΩΝΙΑ. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ ενημερώνει για τις επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν Ιούνιο, Ιούλιο & Αύγουστο του 2017.

Ομιλίες Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης σε Γονείς:
Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος» με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Καστορείου, πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο στην αίθουσα Μπακή στο Καστόρειο, δύο ομιλίες από την ψυχολόγο του «Διαύλου» κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα, στους γονείς σε θεματικές που άπτονται του γονικού τους ρόλου. Συγκεκριμένα:
Την Τρίτη 20 Ιουνίου και ώρα 7:00 το απόγευμα, αναπτύχθηκε η θεματική: «Οργάνωση και εποπτεία της μελέτης του παιδιού στο σπίτι» & την Τετάρτη 21 Ιουνίου την ίδια ώρα, αναπτύχθηκε η θεματική: «Εφηβεία».

Παρεμβάσεις στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης «Η Ταϋγέτη»:

Εφέτος τον Ιούλιο, όπως κάθε χρόνο είχαμε την χαρά να βρεθούμε κοντά στα παιδιά των κατασκηνώσεων «Ταϋγέτη» της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης με την υλοποίηση ενημερωτικών παρουσιάσεων και βιωματικών ομάδων ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης σε παιδιά και εφήβους, με θεματικές που στόχο έχουν την ομαλή ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη.
Με την πνευματική καθοδήγηση και τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Ευσταθίου πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι παρεμβάσεις:
Κατά την Α’ κατασκηνωτική περίοδο Αγοριών, πραγματοποιήθηκε βιωματική παρέμβαση την Δευτέρα 03 Ιουλίου από την κα Καργάκου Αικατερίνη - Κοινωνική Λειτουργό, με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Σημεία κινδύνου».
Κατά την Α’ κατασκηνωτική περίοδο Κοριτσιών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου από την κα Παπαδοπούλου Ιωάννα - Ψυχολόγο , δίωρη βιωματική παρέμβαση, με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Σημεία κινδύνου».
Κατά την Β’ κατασκηνωτική περίοδο Αγοριών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου από την κα Καργάκου Αικατερίνη - Κοινωνική Λειτουργό, δίωρη βιωματική ομάδα έφηβων αγοριών με θέμα: «Διατροφή και Άσκηση στην Εφηβεία».
Κατά την Β’ κατασκηνωτική περίοδο Κοριτσιών, η κα Γκουντούνα Ασπασία - Κοινωνική Λειτουργός, πραγματοποίησε την Παρασκευή 28 Ιουλίου, δύο (2) βιωματικές ομάδες εφήβων κοριτσιών διάρκειας 1 1/2 ώρας έκαστη, με θέμα: «Αυτοεκτίμηση - Αυτογνωσία».
Το επιστημονικό προσωπικό του «Διαύλου» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο για την ευαισθησία που έχει επιδείξει εμπράκτως όλα τα χρόνια σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους της Λακωνίας, καθώς και τους πατέρες Τσέτσεκα Νικόλαο υπεύθυνο των κατασκηνώσεων «Ταϋγέτη», τον πατέρα Σεραφείμ Κοσμά, την πρεσβυτέρα Κρυπωτού Αμαλία, τον κο Κατσούλη Ιωάννη , τον πατέρα Ανδρέα Κόνιαρη την κα Μαριάννα Λάτση καθώς και τους ομαδάρχες των παιδιών για την άψογη συνεργασία και την εγκάρδια φιλοξενία τους.

Παρέμβαση στο Στρατό:

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης ΥΠΕΘΑ-ΟΚΑΝΑ για το 2016-2017, το Κ.Π. σε συνεργασία με τον Διοικητή – Ταξίαρχο κ. Χατζηνικολάου Ιορδάνη και τον Αντισυνταγματάρχη κ. Βλάσση Σπυρίδωνα, πραγματοποιήθηκε δίωρη εκπαιδευτική διάλεξη στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΕΜ Σπάρτης την Τετάρτη 02 Αυγούστου και ώρα 5:30 το απόγευμα στην θεματική: «Εξαρτησιογόνες ουσίες»
Υπεύθυνη συντονίστρια της εν λόγω δράσης ήταν η Κοινωνική Λειτουργός κα Καργάκου Κατερίνα, Επιστημονικό Στέλεχος του «Διαύλου».