ΚΥΘΗΡΑ. Μαίνονται δυστυχώς ακόμη ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο νησί των Κυθήρων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε παρακείμενη περιοχή δίπλα από το νοσοκομείο και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στο νησί και τις υψηλές θερμοκρασίες. Η φωτιά κατέκαψε τις περιοχές Αρωνιαδίκων -Πιτσινάδες και κατευθύνθηκε προς Αραιούς και Μυλοπόταμο. Αυτήν την ώρα βρίσκεται μια ανάσα από κατοικημένες περιοχές.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λακωνία ενισχύουν το έργο της πυρόσβεσης μαζί με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, εθελοντές, τις δυνάμεις του Δήμου των Κυθήρων και τους κατοίκους που ηρωικά παλεύουν επί ώρες να την θέσουν υπό έλεγχο. Επιπλέον, 4 PZL και 2 Καναντέρ επιχειρούν από αέρος.

Λόγω της δυσκολίας των συνθηκών, ο Δήμος απευθύνει έκκληση σε όσους έχουν μηχανήματα βαρέου τύπου να συνδράμουν άμεσα. Στο νησί από το πρωί έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ενώ έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων για να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Πληροφορίες: adelinfm.blogspot.gr