ΣΚΑΛΑ. Σε συλλαλητήριο στη Σκάλα καλεί το ΠΑΜΕ Λακωνίας αυτήν την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 20.00. Αφορμή το εργατικό δυστύχημα που συνέβη στη Σκάλα την προηγούμενη Τρίτη σε αντλιοστάσιο του Δήμου Ευρώτα στο οποίο πραγματοποιούνταν εργασίες συντήρησης.

Το ΠΑΜΕ με σχετική ανακοίνωσή του ζητά την άμεση διερεύνηση του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών, τη στήριξη των οικογενειών νεκρών και τραυματιών τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας αλλά και όλων των άλλων εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου για τη δημιουργία κρατικού σώματος επιθεωρητών και γιατρών εργασίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-κάλεσμα στο συλλαλητήριο έχει ως εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017, το πρωί, συνέβη πολύνεκρο εργατικό ατύχημα σε εργασίες καθαρισμού αντλιοστασίου αποχέτευσης του Δήμου Ευρώτα, στη Σκάλα Λακωνίας.

Οι πρόσφατοι νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ανάβουν το πράσινο φως ώστε κεφάλαιο και εργοδοσία να γίνουν ακόμα πιο αδίστακτοι απέναντι στην εργατική τάξη.

Ο αγώνας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Να σπάσουμε το φόβο και το συμβιβασμό. Ζητάμε:
• Την άμεση διερεύνηση τους εργατικού ατυχήματος και την απόδοση ευθυνών.
• Την άμεση στήριξη των οικογενειών των νεκρών καθώς και των τραυματιών.
• Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο σύνολο των εργαζομένων.
• Την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, τη δημιουργία κρατικού σώματος επιθεωρητών και γιατρών εργασίας.

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 9 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Σκάλας. Προσυγκέντρωση στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου».