ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Με δύο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, δύο σημαντικοί αρχαιολόγοι, ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος και η Λιάνα Σουβαλτζή παρουσίασαν στοιχεία για το ανασκαφικό τους έργο, ο πρώτος στην Αρχαία Πελλάνα και η δεύτερη στην Αίγυπτο.

Ομηρική Λακεδαίμων Μενέλαος και Ελένη, Μέγας Αλέξανδρος και η Αυτοκρατορία του ήταν τα πρόσωπα και οι περίοδοι που απασχόλησαν τους αρχαιολόγους.

Ήταν μια βραδιά στην πάνω πλατεία του Γεωργιτσίου, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Τσίχλης και ο επίτιμος πρόεδρος κ. Πανταζέλος υποδέχθηκαν φιλοξενούμενους και πολυάριθμο κοινό σε μια βραδιά με μεγάλο ενδιαφέρον και σημαντικές αποκαλύψεις.

Οι αναφορές των Αρχαιολόγων τόσο για το ανάκτορο της Πελλάνας και το νεκροταφείο λαξευτών τάφων όσο και για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο κράτησαν το κοινό για ώρες προκαλώντας μάλιστα ερωτήσεις και γόνιμο διάλογο.

Το notospress.gr κάλυψε την εκδήλωση και τις επόμενες ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα ενδιαφέρον video με τα σημαντικότερα σημεία.