ΝΕΑΠΟΛΗ. Ο Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών «Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ» και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ θα παρουσιάσουν στις 9 Αυγούστου στο ξενοδοχείο της Νεάπολης ΛΙΜΗΡΑ το δεύτερο μυθιστόρημα του Τάκη Γεράρδη «Το καμίνι». Στην εκδήλωση για το βιβλίο θα μιλήσουν η δικηγόρος Σοφία Δουμάνη, η φιλόλογος Μάρω Χαραμή και ο συγγραφέας.

Το μυθιστόρημα «Το καμίνι» είναι μια κοσμοπολίτικη περιπέτεια με έρωτες, δολοφονίες και δράση διεθνών αρχαιοκαπήλων. Διαδραματίζεται δε στη σύγχρονη εποχή. Η δράση του απλώνεται στην Αθήνα, στη Σύρο, στη Σικελία, στο Μιλάνο, στη Λυών, στο Τορόντο και στη Νεβάδα.

Πρόκειται για ένα διπλό βιβλίο, καθώς μπλέκεται μια νουβέλα με ένα μυθιστόρημα. Εκείνο που συναρπάζει ιδιαίτερα είναι οι πολλές και μεστές αναφορές του συγγραφέα σε θέματα όπως: Βατικανό, Ιουδαϊκός και Ελληνικός πολιτισμός, φιλοσοφία και κυρίως Αλχημεία. Στο κέντρο του ενδιαφέροντος των διαπλεκόμενων ομάδων, των ηρώων και των αντί - ηρώων βρίσκονται κάποια δυσερμήνευτα αλχημιστικά χειρόγραφα του 1600 μ.Χ. ενός Εβραίο - θεσσαλονικιού, του Ααρών Μπερούθο. Το πως αυτά τα χειρόγραφα σχετίζονται με την κλίμακα του DNA καλούμαστε να το ανακαλύψουμε μέσα στις 440 σελίδες του βιβλίου.

Ο Τάκης Γεράρδης, αν και έχει γεννηθεί στο Αγρίνιο, τα τελευταία είκοσι χρόνια, μαζί με την οικογένειά του είναι σχεδόν πολίτης του Αγίου Νικολάου Βοιών Λακωνίας . Στο προηγούμενο δε μυθιστόρημά του ‘’Τα κομπολόγια’’, ΚΕΔΡΟΣ, 2015 περιέφερε κάποιους από τους ήρωές του στα Βάτικα και συγκεκριμένα στο χωριό μας, τον Άγιο Νικόλαο.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Τάκης Γεράρδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1953.
Σπούδασε οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και δημοσιογραφία στο Frei Universitat Berlin.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Έχει εκδώσει:
Ηφαιστιογενή πετρώματα, Αθήνα 1988, ποιήματα.
Καφές ένα αραβικό παραμύθι, 1999, Τροχαλία, δοκίμιο.
Άλογα και φίλιπποι εν δράσει, 2000, Alta grafico, δοκίμιο.
Το αλφαβητάρι του καφέ, 2001, Alta grafico, δοκίμιο.
Τα κομπολόγια, 2015, Κέδρος, μυθιστόρημα.
Το καμίνι, 2016. Κέδρος, μυθιστόρημα.
Από το 1991 μέχρι το 1997 εξέδιδε το μηνιαίο περιοδικό ‘’Ο καφές’’.

Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί.