ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Ο Δήμαρχος του τέταρτου Δήμου σε πληθυσμό στην Ελλάδα, Δήμαρχος Περιστερίου Αττικής Ανδρέας Παχατουρίδης, τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση ως Δήμαρχος πρότυπο πανελλαδικά στο ξενοδοχείο Μπαλκόνι Ταϋγέτου στο Γεωργίτσι Λακωνίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος και χαρακτηρίζεται ως πετυχημένη, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει το Γεωργίτσι να αποκτήσει σύγχρονο μνημείο για όλους τους πεσόντες Γεωργιτσιάνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα αποδεχόμενος σχετική πρόταση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων επέρριψαν ευθύνες στον Δήμο Σπάρτης για την κακή κατάσταση του δημοτικού δρόμου που οδηγεί στο ξενοδοχείο και για την αναρχία που επικρατεί στο δημοτικό πάρκινγκ της πλατείας Αγίου Αθανασίου Γεωργιτσίου.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο επιχειρηματίας κ.Γεώργιος Πανταζέλος και ομιλητές ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ.Ηλίας Στρατηγάκος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ.Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Ιλισίων Αττικής κ.Νικόλαος Ζενέτος, ο Βουλευτής-πρώην υπουργός κ.Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο καθηγητής Απόστολος Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος Συνδέσμου Χρήστος Τσίχλης.

Παρόντες στην εκδήλωση,ήταν ο πρώην Δήμαρχος Πελλάνας κ.Δημήτριος Γομάτος, ο Αντιπρόεδρος τοπικής κοινότητας Γεωργιτσίου Παναγιώτης Καρβούνης, ο πρόεδρος Περιβολίων Γεώργιος Κουρεμπής, ο πρόεδρος Πελλάνας Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος Μυστρά Δημήτρης Σκρουμπέλος και ο πρόεδρος Καστορείου Γεώργιος Οικονομάκης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν με συγχαρητήριες επιστολές τους ο βουλευτής Λακωνίας Στάυρος Αραχωβίτης, το στέλεχος της Ν.Δ. Φεβρωνία Πατριανάκου, ο τ.Δήμαρχος Σπάρτης Στάυρος Αργειτάκος, ο πρόεδρος της
βουλής Νικόλαος Βούτσης, ο καθηγητής ιατρικής Δημήτριος Σπαντίδος και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Την τιμητική πλακέτα απέδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, προβλήθηκε βίντεο για το έργο του κ.Παχατουρίδη και ακολούθησε χορευτικό του Δήμου Περιστερίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων σημειώνει ότι «αν και η πρόσκληση ήταν ανοιχτή και η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στα Μ.Μ.Ε., ο Δήμαρχος Σπάρτης απουσίαζε. Απλά θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Περιστερίου έχει δωρίσει επανειλημμένα οχήματα ή άλλα χρήσιμα εργαλεία σε Δήμους παρουσία Δημάρχου(λόγω ανανέωσης του στόλου στον Δήμο Περιστερίου», καταλήγει η ανακοίνωση.