Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια βιολογικά ολικής αλέσεως
Για τη σάλτσα
6 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
7-8 ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κουτ. σούπας κάππαρη
2 κουτ. σούπας ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες χωρίς το κουκούτσι
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
καλά κοπανισμένο στο γουδί αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Τα φυλλαράκια από μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
200 γρμ. Ανθότυρο θρυμματισμένο με το πιρούνι

Παρασκευή
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
Σάλτσα
Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δενδρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ακόμα για 1-2 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ( 3 κουτ. της σούπας) και το μαϊντανό. Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ελαφρύ κόκκινο δροσερό κρασί.