Υλικά (για 2 άτομα):

• 6-7 γαρίδες μεγάλες
• 1 γαλλική σαλάτα
• 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
• 1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
• 4-5 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
• 1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• 1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο Λακωνίας για το τηγάνισμα
• αλάτι και πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο Λακωνίας
• 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
• 2 κ.σ. μουστάρδα
• 3 κ.σ. μέλι
• 1/2 κ.γ. ρίγανη
• αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:

Πλένουμε καλά και κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια τη σαλάτα και τη ρόκα. Σε πιατέλα βάζουμε τα σαλατικά, τους κύβους ντομάτας και τα μανιτάρια. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το σκόρδο. Τοποθετούμε όμορφα τις γαρίδες και τις πιπεριές πάνω από το μείγμα της φρέσκιας σαλάτας. Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο multi. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη, μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Περιχύνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικό: Τα μανιτάρια μπορούμε να τα βάλουμε φρέσκα στη σαλάτα ή να τα σοτάρουμε μαζί με τις πιπεριές στο τηγάνι.