Υλικά:

• 800 γρ. ψαρονέφρι ή πλάτη χοιρινού Τσικάκης-Γιαννόπουλος, κομμένη σε κύβους
• 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
• 1 κ.σ. θυμάρι
• ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
• ½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
• ¼ φλ. του τσαγιού ζωμός βοδινού ή κότας
• ½ ποτήρι λευκό κρασί
• 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
• 2 σκελίδες σκόρδο
• μαϊντανός
• λάδι
• αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα:
• 6 κ.α. λάδι
• ½ ποτήρι λευκό κρασί
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 2 κ.σ. γούστερ σος

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τους κύβους του χοιρινού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, ανακατεύοντας σε αυτό το διάστημα 2-3 φορές. Στη συνέχεια σουρώνουμε το κρέας και κρατάμε τη μαρινάδα. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά το κρέας να πάρει χρυσαφί χρώμα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις πιπεριές, τα πράσα και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και τον ζωμό βοδινού (ή ανάλογο νερό), θυμάρι και πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει και να μείνει με λίγη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με γιαούρτι (αν θέλουμε).

Συμβουλές:

• Εκτός από ορεκτικό, αυτό το πιάτο μπορούμε να το κάνουμε και κυρίως, σερβίροντάς το με ρύζι.

• Το ψαρονέφρι είναι η γρήγορη λύση, επειδή ετοιμάζεται γρήγορα, αφού είναι το πιο μαλακό μέρος του ζώου. Αν χρησιμοποιήσουμε άλλο κομμάτι (όπως σπάλα, μπούτι κ.λπ.), τότε στο σοτάρισμα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 45 λεπτά, ώστε να μαλακώσει το κρέας. Το αφήνουμε να «πιει» όλα τα υγρά του και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρινάδα και τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε την εκτέλεση της συνταγής, όπως περιγράφεται παραπάνω.

• Μπορούμε να το σερβίρουμε μέσα σε κυπριακή πίτα με σαλάτα ή μαζί με αραβικές πίτες.