Υλικά:

• 6 χωριάτικα λουκάνικα (χοντρά και κοντά) Τσικάκης - Γιαννόπουλος
• 200-300 γρ. τυρί ένταμ ή κεφαλογραβιέρα, κομμένο σε μπαστούνια
• 12 φέτες μπέικον

Για το ντιπ:

• 1/2 αγγούρι κομμένο σε κύβους
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
• λίγο ελαιόλαδο Λακωνίας
• λίγο αλάτι

Παρασκευή:

Χαράζουμε τα λουκάνικα κατά μήκος, χωρίς να τα ανοίξουμε μέχρι κάτω και μπήγουμε μέσα τα μπαστούνια του τυριού. Τα τυλίγουμε γύρω γύρω με τις φέτες μπέικον και ψήνουμε στον φούρνο, να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με το κρύο ντιπ που φτιάχνουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά τον μαζί.

Συμβουλές: Το ντιπ αυτό είναι δροσερό και μπορεί να συνοδεύσει ψητά κρέατα ή ψάρι. Επίσης, εάν προσθέσουμε στο ντιπ μπουκιές από ντάκους και τριμμένο ανθότυρο, γίνεται μία δροσερή σαλάτα.