ΗΠΑ. Την τύχη με το μέρος του, αλλά και τη βοήθεια του Θεού είχε σίγουρα ένας πάστορας στην πόλη Πάντοκ της Πενσιλβάνιας των ΗΠΑ, όταν την ώρα του κηρύγματός του ήρθε αντιμέτωπος με ένοπλο ο οποίος τον σημάδεψε από απόσταση μόλις 2 -3 μέτρων.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ένας νεαρός να πηγαίνει προς το μέρος του, να σηκώνει το όπλο, να τραβά τη σκανδάλη, αλλά αυτό να μπλοκάρει. Ο πάστορας αρχικά προσπάθησε να κρυφτεί, αλλά στη συνέχεια μαζί με έναν βοηθό του ακινητοποίησε τον δράστη, ο οποίος δήλωσε πως ήταν «υπό την επήρεια μοχθηρών πνευμάτων».

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά σε ό,τι αφορά στο παραλίγο τραγικό περιστατικό είναι ότι μεταξύ των πιστών που παρακολουθούσαν το κήρυγμα ήταν και η μικρή κόρη του πάστορα.

Σε δηλώσεις του στο CBS NEWS ο ιερέας απέδωσε την τύχη του σε θεϊκή παρέμβαση και χαρακτήρισε ήρωα τον διάκονο που έτρεξε και έπεσε πάνω στον υποψήφιο δολοφόνο, αποτρέποντας μία πιθανή δεύτερη προσπάθειά του να ανοίξει πυρ.

Ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση με την αστυνομία να ερευνά την εμπλοκή του σε δολοφονία που είχε συμβεί σε σπίτι στο οποίο διέμενε στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις