ΚΟΣΜΟΣ. Από τις καταστροφικές συγκρούσεις και τις πολιτικές αναταραχές μέχρι την κλιματική κρίση και την ασφαλή διέλευση των μεταναστών, τα βραβευμένα έργα του World Press Photo 2024 καταγράφουν μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Συγκεντρώνοντας τόσο σημαντικές ιστορίες, η επιλογή αυτή ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση για τα τρέχοντα γεγονότα ενώ ταυτόχρονα χρησιμεύει και ως υπενθύμιση της ανάγκης για την ελευθερία του Τύπου σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Οι 24 νικητές, οι έξι τιμητικές διακρίσεις και οι δύο ειδικές διακρίσεις της κριτικής επιτροπής επιλέχθηκαν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή ανάμεσα σε 61.062 συμμετοχές 3.851 φωτογράφων από 130 χώρες.

Η Fiona Shields, πρόεδρος της παγκόσμιας κριτικής επιτροπής λέει για τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν: «Οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν αποτελούν ένα μωσαϊκό του κόσμου μας όπως είναι σήμερα, με επίκεντρο ιστορίες που είμαστε βέβαιοι ότι προσεγγίστηκαν με σεβασμό και ακεραιότητα. Είναι μια ευκαιρία να επικροτήσουμε το έργο των φωτορεπόρτερ παντού και να προβάλουμε τη σημασία των ιστοριών που αφηγούνται, συχνά σε αδιανόητες συνθήκες».

Οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν αποτελούν ένα μωσαϊκό του κόσμου μας όπως είναι σήμερα, με επίκεντρο ιστορίες που θεωρούμε ότι προσεγγίστηκαν με σεβασμό και ακεραιότητα.

World Press Photo 2024: Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις