Όταν πρόκειται για το Samsung galaxy s24 ultra και το iPhone 15 pro max, τότε μιλάμε για τα 2 από τα καλύτερα κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά. Το μοντέλο της Samsung είναι το πιο ακριβό και το πιο high-end προϊόν της εταιρίας. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι τα ΑΙ και οι μικροδιορθώσεις των καμερών του. Από την άλλη πλευρά, το μοντέλο της Apple είναι το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας, με εξαιρετική κάμερα, και πλήρη ασφάλεια, αφού μέσω του face ID της apple, είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στη συσκευή σας.

Performance

Σχετικά με την επίδοση το S24 Ultra έχει το τελευταίο Snapdragon, και 12 GB RAM. Μπορεί το Snapdragon 8 Gen 3 να είναι το ταχύτερο λειτουργικό Android, η CPU της Apple όμως είναι ταχύτερη τόσο σε έναν πύρηνα όσο και σε πολλαπλούς πυρήνες. Το Galaxy S24 Ultra είναι ταχύτερο στις δοκιμές με GPU, καθώς το Snapdragon 8 Gen 3 φαίνεται να έχει ταχύτερη απόδοση γραφικών.

Η Samsung υπόσχεται σημαντικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος για το S24 Ultra σε βάθος 7 χρόνων. Η Apple προσφέρει στα τηλέφωνά ενημερώσεις iOS σε βάθος 5-6 χρόνων. Άρα η Samsung διατηρεί την αξία της για περισσότερα χρόνια. Ωστόσο τα iPhone έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιήσει για χρόνια μετά την κυκλοφορία χωρίς μεγάλη πτώση στην απόδοση.

Camera

Το σύστημα κάμερας του S24 Ultra διαθέτει τηλεφακό με μεγάλο αισθητήρα 5x. Παρέχει εξαιρετικής ποιότητας λήψεις με ζουμ 5x και 10x. Περιλαμβάνει επίσης μια κύρια μονάδα 200MP, μια κάμερα με ζουμ 3x και έναν υπερευρυγώνιο φακό με αυτόματη εστίαση. Για έξτρα προστασία μπορείτε να βρείτε θήκες για κάθε στυλ.

Το Apple iPhone 15 Pro Max διαθέτει επίσης τηλεφακό 5x. Οι υπόλοιπες κάμερες περιλαμβάνουν μια κύρια 48MP, που τραβάει φωτογραφίες 24MP, και μια υπερ ευρεία 12MP.

Και τα δύο τηλέφωνα προσφέρουν ζουμ 2x χωρίς απώλειες μέσω περικοπής από τις κύριες κάμερές τους.

Επίσης και τα δύο κινητά προσφέρουν κάμερες selfie 12MP με παρόμοια οπτική και αυτόματη εστίαση. Αλλά οι φωτογραφίες του Galaxy έχουν πιο καλή επεξεργασία και συνολική απόδοση - μείωση θορύβου, ευκρίνεια, χαρακτηριστικά προσώπου - και έχει τα πιο ακριβή και ζεστά χρώματα.

Display

Το Samsung Galaxy S24 Ultra έχει μεγαλύτερη οθόνη LTPO OLED 120Hz, με μεγαλύτερη πυκνότητα pixel (1440x3120) και υποστηρίζει είσοδο για το πενάκι S-Pen. Προσφέρει επίσης υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα. Η οθόνη του iPhone 15 Pro Max, OLED 120Hz (1290x2796 pixels), έχει υψηλότερη χειροκίνητη και αυτόματη φωτεινότητα από το Galaxy. προσφέρει επίσης υποστήριξη Dolby Vision πάνω από βίντεο HDR10+.

H μεγαλύτερη κάμερα στο iPhone συνοδεύεται από το Face ID της Apple, το οποίο λειτουργεί για ασφαλές ξεκλείδωμα, και η Apple βρήκε έναν τρόπο να προσθέσει κάποια έξυπνη λειτουργικότητα γύρω από αυτό με το Dynamic Island. Για να προστατεύσετε περισσότερο το iPhone σας, σας συνιστούμε να αγοράσετε μια θήκη. Μπορείτε να βρείτε θήκες iPhone σε πολλά και διαφορετικά σχέδια.

Συνολικά, και οι δύο οθόνες είναι τόσο premium όσο μπορούν να προσφέρουν οι κατασκευαστές τους σήμερα. Κανείς δεν θα μπορούσε να δει τη διαφορά στην πυκνότητα των pixel, καθώς δεν είναι τόσο σημαντική. Και τα δύο προσφέρουν εξαιρετική αντίθεση, φωτεινότητα και χρωματικές προδιαγραφές. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε μερικά προβλήματα με την οθόνη Galaxy S24 Ultra. Ένα από αυτά είναι η ελαφριά κοκκοποίηση που μπορεί να παρατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα φωτεινότητας όταν χρησιμοποιείται το τηλέφωνό σε σκοτεινό περιβάλλον.

Μπαταρία

Το Galaxy S24 Ultra τροφοδοτείται από μπαταρία 5.000 mAh, ενώ το iPhone 15 Pro Max έχει μπαταρία 4.441 mAh. Το Samsung υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως και 45 W, ενώ το iPhone φτάνει τα 20 W. Ανάμεσα στα 2 το Galaxy είναι το τηλέφωνο που επαναφορτίζεται πιο γρήγορα από τις δύο. Πέρα από την ενσύρματη φόρτιση, τόσο το S24 Ultra όσο και το 15 Pro Max υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση Qi/PMA 15W, αλλά μόνο το Galaxy προσφέρει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Συμπερασματικά, στο δίλημμα Samsung galaxy s24 ultra vs iPhone 15 pro max, ουσιαστικά δεν υπάρχει νικητής και χαμένος. Όποιο και από τα 2 μοντέλα και να επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι πως θα μείνετε ικανοποιημένος. Με ταχύτατα λειτουργικά συστήματα, εξαιρετικούς ευρυγώνιους φακούς και σέλφι κάμερες, τα δύο μοντέλα αποτελούν premium κινητά. Η επιλογή ανάμεσα στα δύο είναι υποκειμενική και πρέπει να γίνει ανάλογα με το τι σας ταιριάζει περισσότερο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις