ΣΠΑΡΤΗ. Μέρα γιορτινή. «Ρόδον το Αμάραντον». Σήμερα μαζί με την Μητέρα Θεού και ανθρώπων γιορτάζουν ξεχωριστοί άνθρωποι. Πόσο ωραία είναι που συνεορτάζει η πόλη της Σπάρτης. Μια πόλη που γεμίζει από όμορφα και μυρωδάτα τριαντάφυλλα. Μια πόλη που θα μάθει, ίσως έτσι, ότι αρκεί μια μικρή κίνηση αλλά με μεγάλη θέληση για να γίνει το όμορφο και το σωστό. Μια προσευχή στην Παναγία των Ρόδων δεν προϋποθέτει παρά μόνον αγάπη και απλότητα. Ένα λουλούδι στη εικόνα είναι αρκετό αρκεί να σημαίνει το δάκρυ της ψυχής μας.

Μια πόλη ανθισμένη. Συγχαρητήρια στον δήμο Σπάρτης και σε εκείνους που επιμένουν. Ας πλημμυρίσει όλη η πόλη πολύχρωμα τριαντάφυλλα που θα ανθίζουν και θα μοσχοβολούν γύρω εκεί στη γιορτή της Παναγιάς των ρόδων. Ας μην σταματήσουν οι άνθρωποι του δήμου. Ας φυτέψουν σε κάθε παρτέρι, σε κάθε πάρκο, σε κάθε γωνιά της κεντρικής αλλά και της απόκεντρης Σπάρτης, αυτά τα τριαντάφυλλα, τα όμορφα και τα ανθεκτικά.

Κάπου - κάπου, γυναίκες κόβουν κάποια τριαντάφυλλα μη αντέχοντας στο ελκυστικό θέαμα. Δεν είναι απαραίτητο αλλά δεν είναι και έγκλημα... Σιγά - σιγά θα γίνει βίωμα των πολιτών της Σπάρτης ότι τα ρόδα της πόλης είναι για όλους και αν κόψεις ένα - δυό, ας είναι για την Παναγία «Ρόδον το αμάραντον».

Δεν είναι σύμπτωση. Είναι θέλημα. Η Σπάρτη στη γιορτή της Παναγίας να είναι ανθισμένη.

Εορτάζει 16 ημέρες πριν απο το Πάσχα, φέτος 20 Απριλίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις