ΚΟΣΜΟΣ. Ενώ ο «Κήπος του Χρόνου» του Met Gala 2024 ακουγόταν σαν ένα φανταστικό μέρος, αισθάνθηκε πολύ αληθινό τη Δευτέρα, με super model, ηθοποιούς, αθλητές, δισεκατομμυριούχους, influencers και άλλους παρευρισκόμενους να επιδεικνύουν μια μεγάλη ποικιλία από απόψεις για τον ενδυματολογικό κώδικα της βραδιάς.

Το θέμα για το φετινό Met gala (που είναι άλλο από αυτό της έκθεσης έστω κι αν σχετίζονται ελαφρώς) είχε τίτλο The Garden of Time, έναν τίτλο που δανείστηκαν οι διοργανωτές από το ομώνυμο διήγημα του Άγγλου συγγραφέα JG Ballard του 1962. Όλοι γνωρίζαμε πως θα βλέπαμε πολλή φύση φέτος με τον συγκεκριμένο τίτλο αλλά είχε πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε πώς ο κάθε σχεδιαστής ύφανε τη φύση και τα στοιχεία της στις δημιουργίες του.

Οι περισσότεροι ήταν πάντως εντός του θέματος αν και μερικοί (βλέπε Lizzo) ίσως και να πήγαν ένα δύο βήματα πάρα πέρα. Ήταν φυσικά η στιγμή όπου η παντοκρατορία της Zendaya ως απόλυτο Fashion Icon της εποχής μας, φάνηκε περισσότερο από ποτέ. Με τον παντοδύναμο Law Roach στο πλευρό της (δεν θέλει να αποκαλείται στυλίστας αλλά "αρχιτέκτονας του στυλ") η νεαρή ηθοποιός έκανε ένα hommage στον John Galliano με ένα custom Μaison Margiela και ένα Vintage Givenchy του ίδιου σχεδιαστή και δικαίωσε όλους όσους περίμεναν από αυτήν την απόλυτη εμφάνιση.

Το θέμα «Garden of Time» του Met Gala 2024 λειτούργησε σε συνδυασμό με την ανοιξιάτικη έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιών, «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion». Το Met Gala, που αποκαλείται στοργικά «η μεγαλύτερη βραδιά της μόδας», είναι επίσης ένα πλεονέκτημα για το Ινστιτούτο Κοστουμιών, που χρησιμεύει ως η κύρια πηγή χρηματοδότησης για το τμήμα.

Σύμφωνα με το The Metropolitan Museum of Art , η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 250 κομμάτια από τη συλλογή του Ινστιτούτου Κοστουμιών που εκτείνονται σε τέσσερις αιώνες και «ενώνονται οπτικά με εικονογραφία που σχετίζεται με τη φύση, η οποία θα χρησιμεύσει ως μεταφορά για την ευθραυστότητα και το εφήμερο της μόδας».

Με αναφορές στον φυσικό κόσμο και την ουσία του χρόνου, είναι ξεκάθαρο ότι το θέμα του Met Gala 2024 τροφοδότησε τη φαντασία των σχεδιαστών, των καλεσμένων, των καλλιτεχνών μακιγιάζ και των κομμωτών, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα από την κορυφή μέχρι τα νύχια στο πολύβουο κόκκινο χαλί.

Το θέμα του Met Gala κάνει πάντα περισσότερα από το να προσφέρει έναν ενδυματολογικό κώδικα για την εκδήλωση. Δίνει τον τόνο στην ιστορία της μόδας που πρέπει να γραφτεί και, με τη σειρά του, εμπνέει συζήτηση πολύ μετά το τύλιγμα του κόκκινου χαλιού - είτε πρόκειται για μια συζήτηση για τον ορισμό του camp είτε για μια εξερεύνηση της συνεισφοράς της πανκ στον κόσμο της υψηλής μόδας.

Οι ερμηνείες του θέματος «Κήπος του Χρόνου» διέφεραν, αλλά αρκετοί από τους παρευρισκόμενους πέτυχαν πραγματικά το θέμα. Η Nicki Minaj προσέφερε μια έκρηξη χρώματος σε ένα φόρεμα σε χρυσή απόχρωση με υφή και στυλ flare με τρισδιάστατες πεταλούδες, κατασκευασμένο κατά παραγγελία Marni από τον δημιουργικό διευθυντή της μάρκας Francesco Risso.

Η Ayo Edebiri φόρεσε μια δημιουργία Loewe με μια πολύχρωμη κλίση από λουλούδια ζωγραφισμένα στο χέρι. Η Elle Fanning διοχέτευσε την Sleeping Beauty σε μια ημιδιαφανή εμφάνιση Balmain που μιμούνταν το γυαλί και παρουσίαζε «πουλιά» να περνούν το φόρεμα στους ώμους της, όπως ακριβώς ο χαρακτήρας στην ταινία κινουμένων σχεδίων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις