ΚΟΛΟΜΒΙΑ. Η Κολομβία είναι η δεύτερη χώρα με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο μετά τη Βραζιλία. Εκεί θα βρείτε αληθινά θαύματα της φύσης, όπως το Φυσικό Πάρκο Chiribiquete, σχεδόν όσο το Βέλγιο, που είναι η μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή στον Αμαζόνιο. Γνωστό για τους ασυνήθιστους σχηματισμούς βράχων και την αρχαία ιθαγενή τέχνη που χρονολογείται από το 18.000 π.Χ. Το πάρκο φιλοξενεί 41 είδη ερπετών, 49 αμφίβια, 145 πουλιά και τουλάχιστον 13 θηλαστικά υπό εξαφάνιση, καθώς και τέσσερις αυτόχθονες που εξακολουθούν να ζουν σε απομόνωση.

Όχι πολύ μακριά, ακολουθώντας τον ποταμό Guayabero, φτάνουμε στο γειτονικό εθνικό πάρκο Serrania de la Macarena, το οποίο προστατεύει μια ανεξάρτητη οροσειρά που συνδέει τρεις από τις πέντε περιοχές της Κολομβίας: τον Αμαζόνιο, τις Άνδεις και τις ανατολικές πεδιάδες. Εδώ βρίσκεται ο ποταμός Caño Cristales, που πολλοί λένε ότι είναι «ο πιο όμορφος ποταμός στον κόσμο», γνωστός και ως «ο ποταμός των πέντε χρωμάτων».

Η εξήγηση είναι απλή. Τα καθαρά και κρυστάλλινα νερά του όπου φυτρώνουν υδρόβια φυτά από τον ήλιο αποκτούν ποικιλία χρωμάτων μεταξύ (κίτρινου, μπλε, πράσινου, κόκκινου και μαύρου), δίνοντας στο ποτάμι μια μαγική εμφάνιση, με ιδιαίτερη έμφαση στο Macarenia clavigera, ένα φυτό από την οικογένεια των podostemaceae. τυπικό για τροπικά και υποτροπικά κλίματα που δίνει στον ποταμό ένα περίεργο φούξια χρώμα.

Εκτός από το φυσικό θέαμα του χρώματος, η γραφική ομορφιά του ποταμού αποτελείται από πολλά πηγάδια και μικρούς καταρράκτες που σχηματίζονται στα διάφανα νερά του, συμπεριλαμβανομένων των κοραλλιών. Σε αυτόν τον βιότοπο ζουν πολλά ιγκουάνα, ερπετά που είναι ικανά να πηδούν στον ποταμό από μεγάλα ύψη.

Χωρίς να είναι μεγάλος ποταμός ή με μεγάλο υδάτινο ρεύμα, το Caño Cristales δεν έχει πλάτος μεγαλύτερο από 20 μέτρα και το μήκος του δεν ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα. Πηγάζει από το νότιο οροπέδιο της Serrania de La Macarena.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις