ΠΑΤΡΑ. Ένα διήμερο παρέα με τους μαθητές και των έξι τάξεων του 52ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας στα Κρύα Ιτεών, πέρασαν ο εργαζόμενοι, αρμόδιοι για τα ζώα συντροφιάς του Δήμου Πατρέων, μετά από πρόσκληση των δασκάλων τους, προκειμένου να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό φιλοζωικό πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής κα Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), εγκεκριμένο από του Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν, η Γιούλα Ανωγιάτη, συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνη για τα θέματα ζώων συντροφιάς και η Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, που συμμετέχει εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας. Η συμμετοχή των μικρών μαθητών ήταν για μια ακόμα φορά εντυπωσιακή, με πολλές ερωτήσεις για τα αδεσποτάκια που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης.

«Τα παιδιά, για μια ακόμα φορά, μας… βάζουν τα γυαλιά, δίνοντας σε ‘μας τους μεγάλους»

Παράλληλα, μοιράστηκαν με υπερηφάνεια τις δικές τους ιστορίες, που αφορούσαν σε πολλές περιπτώσεις την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου και σε άλλες τόσες, την φροντίδα αδέσποτου ζώου της γειτονιάς τους, με τη βοήθεια των γονιών τους. Μετά και αυτή την εμπειρία, η Γιούλα Ανωγιάτη δήλωσε: «Τα παιδιά, για μια ακόμα φορά, μας… βάζουν τα γυαλιά, δίνοντας σε ‘μας τους μεγάλους ένα μάθημα για το πώς πρέπει να βλέπουμε το θέμα με τα αδέσποτα και το πώς ευθυνόμαστε εμείς οι άνθρωποι για τα ζώα που εγκαταλείπονται στο δρόμο. Ένα μπράβο στους δασκάλους τους, που περνούν τέτοια μηνύματα στα παιδιά. Εν προκειμένω σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σχολείο, συγχαίρουμε τον Διευθυντή του σχολείου κ. Σχωρτσανίτη για την ευαισθησία του προς τα ζώα καθώς και στην δασκάλα κα Σπανού που είχε την πρωτοβουλία να μας καλέσει, γιατί μετέτοιες δράσεις κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις