ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Για τις εκδηλώσεις ιδιωτικών κολεγίων και άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης μέσα στα δημόσια σχολεία την τελευταία περίοδο διαμαρτύρεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας. Στην ανακοίνωση της σημειώνει τα εξής:

«Χαρακτηριστικά παραδείγματα, εξηγείται, είναι οι εκδηλώσεις στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, στο 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας, καθώς και οι επικοινωνιακές τακτικές που ακολουθούν με τις διευθύνσεις των σχολείων, με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε ημερίδα τους σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας.

Ιδιώτες που αναζητούν πελάτες στον χώρο της εκπαίδευσης

Οι επιχειρήσεις αυτές εκτιμούμε πως αναζητούν “πελάτες” ακριβώς την ίδια περίοδο που διεξάγονται στη χώρα μας μεγάλες κινητοποιήσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης της παιδείας γενικότερα. Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας παρακολουθεί με ανησυχία αυτά τα φαινόμενα και θα προβεί σε κάθε συνδικαλιστική ενέργεια, προκειμένου να προφυλαχθεί το πολύτιμο αγαθό της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Όλες και όλοι στην απεργία την Τετάρτη (28/02). Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. μπροστά στο παλαιό Δημαρχείο. Δωρεάν παιδεία. Αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση, οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών».

Παράρτημα Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας

Το «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση θα δώσει και το Συντονιστικό του Παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας, καλώντας τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις