ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Notospress δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με την υποστελέχωση του ΕΣΥ στη Λακωνία. Το θέμα απασχολεί την κοινή γνώμη έντονα μετά και τις ανακοινώσεις της Διοίκησης των Νοσοκομείων της Λακωνίας. Ένα από τα δημοσιεύματα αφορούσε στη μοναδική εν υπηρεσία διευθύντρια Αναισθησιολογίας στο Νοσοκομείο των Μολάων. Λειτουργό που έχει δώσει δείγμα γραφής και προσηλώνεται στο καθήκον μέσα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες (υπο)στελέχωσης έχοντας μάλιστα συχνά παρέμβει σωτήρια και έγκαιρα όπως στην περίπτωση που έγινε ευρύτερα γνωστή, συναδέλφου της ιατρού που υπέστη εγκεφαλικό.

Η αναφορά του ονόματός της στο ρεπορτάζ, που αφορούσε σε έγγραφο της Υπηρεσίας της, ως ιατρός που μετακινείται στο Παναρκαδικό δεν έχει να κάνει ούτε με τις προθέσεις της, ούτε φυσικά με την επιθυμία της, δεδομένου ότι τόσο αυτή όσο και εν γένει οι αναισθησιολόγοι στη χώρα είναι σε ασφυκτικά πλαίσια υπηρεσίας και η ίδια, απ’ όσο γνωρίζουμε, είναι λειτουργός του καθήκοντος και της ασφάλειας των πολιτών όπου επιτάσσει το καθήκον και η ανάγκη. Όπως και άλλοι γιατροί εξαντλεί κάθε περιθώριο υπηρεσίας και εφημερίας προκειμένου να καλυφθούν όσο τον δυνατόν περισσότερες ανάγκες της Υπηρεσίας.

Γνωρίζουμε όμως όλοι ότι αυτές δεν είναι οι αποδεκτές συνθήκες που αρμόζουν και αναλογούν σε ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας και υποβάλουν το προσωπικό σε δοκιμασία γεγονός έως ότου δρομολογηθούν λύσεις.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις