ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Λακωνία θεωρείται από τις θερμότερες περιοχές της Ελλάδας τους θερινούς μήνες. Κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες θα σημειώνονται στην κοιλάδα ενός ποταμού, του Ευρώτα. Όλα δείχνουν ότι η κατασκευή του φράγματος στον Οινούντα ποταμού αλλά και μικρά ανασχετικά φράγματα σε όλο το μήκος του ποταμού είναι επιβεβλημένα για την συγκράτηση υδάτων και τη δημιουργία μικρών υδροβιότοπων

«Καθώς σιγά - σιγά το καλοκαίρι πλησιάζει τα πρόσφατα δεδομένα του υδρομετεωρολογικού σταθμού του Ευρώτα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επιβεβαιώνουν πως η Κοιλάδα του Ευρώτα είναι η θερμότερη περιοχή της επικράτειας σε καλοκαιρινές μέγιστες θερμοκρασίες.

Ήδη από τον αντίστοιχο σταθμό του Ε.Α.Α στην Σπάρτη με δεδομένα 15 ετών προκύπτει το παραπάνω συμπέρασμα ενώ πλέον και τα δεδομένα του σταθμού του Ευρώτα ο οποίος λειτουργεί τα τελευταία 4 έτη επιβεβαιώνουν ότι ο Ελλαδικός χώρος μπορεί να πλησιάσει πολύ υψηλές μέσες μέγιστες θερμοκρασίες ειδικά το καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα στις 3/8/2021 ο σταθμός του Ευρώτα Ε.Α.Α σημείωσε την τιμή ρεκόρ για την Λακωνία με 47.4°C

Αντίστοιχα την ίδια περίοδο του μεγάλου καύσωνα Ιουλίου/Αυγούστου 2021 ο δεύτερος υδρομετεωρολογικός σταθμός του Ε.Α.Α στην Κοιλάδα του Ευρώτα , στην τοποθεσία Κελεφίνας σημείωσε 47.1°C

Παρακάτω και οι κλιματικές τιμές του σταθμού του Ευρώτα Ε.Α.Α για την τετραετή περίοδο λειτουργίας του σταθμού Παρατηρούμε εντυπωσιακές μέσες μέγιστες θερμοκρασίες καλοκαιρινών μηνών με πιο ιδιαίτερο στοιχείο την μέση μέγιστη θερμοκρασία του θερμότερου μήνα που είναι ο Ιούλιος με 40.5°C».

ΠΗΓΕΣ:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις