ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Σε κατάθεση κοινού ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου προχώρησαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης την Τετάρτη (20/03) οι Περιφερειακές παρατάξεις «Πρώτα η Πελοπόννησος» του Μανώλη Μάκαρη και «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη.

Στο κοινό ψήφισμα, γίνεται αναφορά στην απάντηση την οποία έδωσε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη σε ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου, σχετικά με την έλλειψη ασθενοφόρου και τα προβλήματα πρωτοβάθμιας υγειονομικής κάλυψης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Ανατολική Πυλία. Στο ψήφισμα επισημαίνονται τα εξής:

«Ακραία και προσβλητική η απάντηση της κας. Αγαπηδάκη»

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταγγέλλει την απαράδεκτη και ακραία προσβλητική απάντηση της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας. Ειρήνης Αγαπηδάκη σε ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου σχετικά με την έλλειψη ασθενοφόρου και τα προβλήματα πρωτοβάθμιας υγειονομικής κάλυψης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Ανατολική Πυλία.

«Το υγειονομικό κενό στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας είναι υπαρκτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί»

Η κα. Αγαπηδάκη απάντησε πως το Υπουργείο Υγείας κρίνει ότι η περίθαλψη στην συγκεκριμένη περιοχή είναι επαρκής(!). Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και ανάλγητη στάση του Υπουργείου Υγείας απέναντι στους Μεσσήνιους. Το υγειονομικό κενό στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας είναι υπαρκτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ και Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας. Το Υπουργείο Υγείας και η αρμόδια 6η ΥΠΕ θα πρέπει να πάψει να εθελοτυφλεί μπροστά στις υπαρκτές ανάγκες του πληθυσμού».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις