ΣΠΑΡΤΗ. Εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, οργανώνεται εκδήλωση με τίτλο «Αγροτικός Τομέας και Ευρώπη: Βιωσιμότητα και Προοπτικές» την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, 6:30-8:30μμ στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το το FOGGS/sparta.komvos, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), και το Europe Direct Πελοποννήσου.

Ελλάδα, Ευρώπη, Ευρωεκλογές

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Μπλαβούκος, Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Αριάν Κοντέλλη» του ΕΛΙΑΜΕΠ, θα συνομιλήσει για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ευρωεκλογές με το δημοσιογράφο Ηλία Μπόνο, Διευθυντή του NotosPress.gr. Θα προλογίσει η επικεφαλής του Europe Direct Πελοποννήσου κα. Βίκυ Ιγγλέζου.

Ελληνική γεωργία, ευρωπαϊκή διάσταση και προοπτικές

Στο δεύτερο μέρος θα γίνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ελληνική γεωργία, την ευρωπαϊκή διάσταση και τις προοπτικές της, με τη συμμετοχή του κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, Μέλους Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), της κας Sheila Darmos, Συνιδρύτριας και Διεθύντριας του «The Southern Lights non-profit organisation and Regenerative Farming Greece initiative», τον κ. Θεοφάνη Λάζαρη, Γενικό Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης "ΛΑΚΩΝΙΑ", και τον κ. Γιάννη Μανίκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας "MOLON LAVE ΑΕ".

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Κωστάκος, Εκτελεστικός Διευθυντής του διεθνούς Ιδρύματος για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Αειφορία (FOGGS) και επικεφαλής του sparta.komvos.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και θα υπάρξουν ευκαιρίες για την υποβολή ερωτήσεων στους ομιλητές. Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις