Γράφει η Χριστίνα Καλέκα

Αυτό το πετρόχτιστο καλντερίμι περπατήσαμε την περασμένη Κυριακή (21/4ου) με τον Σύλλογο Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' και είχαμε την ευκαιρία, να απολαύσουμε ένα όμορφο ανοιξιάτικο τοπίο.

Ξεκινήσαμε με ελαφριά συννεφιά από ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό, δροσερό όπως το όνομα του, την Πηγή (Λοσνά) και φτάσαμε στην πολύ καλά διατηρημένη Πλάτσα με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα λιθόστρωτα δρομάκια και την επιβλητική εκκλησία. Συνεχίσαμε ακολουθώντας το καλντερίμι προς το Κοτρώνι έναν πολύ φροντισμένο πέτρινο οικισμό.

Η θέα από κει είναι καταπληκτική και σου κόβει την ανάσα.

Στην κάθοδό μας αγναντεύαμε τις δαντελωτές ακτές, που τις χάιδευαν απαλά τα αφρισμένα κύματα και το απέραντο γαλάζιο του Μεσσηνιακού κόλπου. Βλέποντας αυτές τις εικόνες μπροστά μας φτάσαμε στον Άγιο Νικόλαο και την παραλία Πανταζή.

Έτσι άλλη μια όμορφη πεζοπορική διαδρομή έφτασε στο τέλος της γεμίζοντας το μυαλό μας εικόνες και χρώματα και την ψυχή μας ικανοποίηση.
Θεσσαλικά Άγραφα.

Επόμενη προγραμματισμένη ορειβατική δράση του ''Ευκλή'' είναι το 4ήμερο στα Θεσσαλικά Άγραφα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Αγράφων, την Καράβα (2184 μ.), καγιάκ στην λίμνη Στεφανιάδα κ.ά.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του συλλόγου 697 425 2234.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις