ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο πλαίσιο του έργου SMACITE (https://smacite.eu/), σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Εκπαιδευτική και Συμβουλευτική ΕΠΕ ανοικτή εκδήλωση με θέμα: «Πόλεις & Κοινότητες έτοιμες για το μέλλον: Έξυπνη ανάπτυξη μέσα από νέες δεξιότητες για μηχανικούς και τεχνικούς Έξυπνων Πόλεων».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που είχε την μορφή ανοικτού workshop, παρουσιάστηκαν:

  • Καλές πρακτικές έξυπνων πόλεων όπως εφαρμόζονται από δύο Ελληνικές Πόλεις (τα Τρίκαλα και την Καλαμάτα) στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030
  • Προγράμματα διακρατικής συνεργασίας για την αναβάθμιση των εφαρμογών έξυπνων πόλεων που αξιοποιούνται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο (Σχέδιο Horizon Metacities Excellence Hub & Interreg Euro-MED C4LA)
  • Εργαλεία διάγνωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων και εκπαιδευτικών αναγκών που μπορούν να αξιοποιηθούν για την βελτίωση των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων (Σχέδιο ΕΙΤ OASIS)
  • Το εκπαιδευτικό υλικό και το εκπαιδευτικό περιβάλλον που σχεδιάζονται στο πλαίσιο του SMACITE ειδικά για υφιστάμενους και εν δυνάμει μηχανικούς και τεχνικούς έξυπνων πόλεων.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησε η Πρόεδρος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Καθηγήτρια, Η. Αντωνοπούλου, ενώ το έργο SMACITE παρουσιάστηκε από την Επίκ. Καθηγήτρια Δρ. Μ. Ρήγκου, τον Ερευνητή Δρ. Β. Γκάμα και τον Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής Χ. Θεοδωρακόπουλο. Το εργαστήριο έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την εγγραφή στις πιλοτικές εκπαιδεύσεις του SMACITE όπου μπορούν να συμμετέχουν:

  • Μαθητές σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
  • Φοιτητές πανεπιστημίων
  • Επαγγελματίες δημόσιων οργανισμών
  • Επαγγελματίες επιχειρήσεων

Προθεσμία αιτήσεων έως 31/12/2023.

Την παρουσίαση για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας έκανε ο αρχιτέκτονας και Προϊστάμενο Τμήματος Τουρισμού Νίκος Γιαννακόπουλος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις