ΛΑΚΩΝΙΑ. Αναφορικά με τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, μετά το ντόμινο αποκαλύψεων και ευθυνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, η Βουλευτής Λακωνίας κ. Νάγια Γρηγοράκου μίλησε αποκλειστικά στο Notospress για όλα τα παραπάνω, με αφορμή την δημόσια συζήτηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, τονίζοντας τα εξής:

Η τραγική κατάσταση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου

«Στο έγκλημα των Τεμπών η Κυβέρνηση συστηματικά υποστηρίζει το αφήγημα περί «ανθρώπινου λάθους». Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της σχετικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, γίναμε μάρτυρες μιας συστηματικής και καλά μεθοδευμένης στρατηγικής από την πλευρά της Κυβέρνησης με βασικό άξονα να υποστηριχθεί αυτό και μόνο αυτό το αφήγημα.

Παρότι, ακούσαμε εμπειρογνώμονες να μιλούν για την τραγική κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου, για την απουσία τηλεδιοίκησης και ενός ολοκληρωμένου συστήματος σηματοδότησης, παρότι αποκλείστηκαν σημαντικοί μάρτυρες που προτάθηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία επέλεξε να αγνοήσει τα πάντα γιατί ο στόχος εξαρχής ήταν η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Έτσι, με ένα πόρισμα που αριθμεί 713 σελίδες από την κυβερνώσα παράταξη που συμπυκνώνει τον ακραίο κυνισμό της, είχαμε το συμπέρασμα ότι δήθεν η τραγωδία είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους».

Η σημασία της πρότασης δυσπιστίας

«Δυστυχώς, οι τελευταίες αποκαλύψεις έρχονται να αποδείξουν πως αυτό το αφήγημα καθώς και μια καλοστημένη επιχείρηση συγκάλυψης, ήταν το κύριο μέλημα της Κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, όταν ακόμη σύσσωμη η κοινωνία σοκαρισμένη δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε σαν άμεση απάντηση η πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και τον Πρόεδρό μας, Νίκο Ανδρουλάκη».

«Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει συγκάλυψη»

«Η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που θίγουν τον πυρήνα του κράτους δικαίου και στα οποία συνεχίζει να κωφεύει, μιλώντας είτε για λαϊκισμό ή είτε για ένα θέμα το οποίο η αντιπολίτευση δήθεν επαναφέρει για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όμως, δεν είναι μόνο η αντιπολίτευση που ζητά απαντήσεις. Στην πραγματικότητα είναι ολόκληρη η κοινωνία και αυτό καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις κοινής γνώμης, όπου η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει συγκάλυψη, αφού δεν πείθεται πως για την τραγωδία ευθύνονται τρεις άνθρωποι».

«Έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που η χώρα είχε ανάγκη διεθνών παρατηρητών»

«Το θέμα της νοθείας της ευρωεκλογές το έβαλε στον δημόσιο διάλογο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κ. Στέφανος Κασσελάκης, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις μετά την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι όμως όλα ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Ζητώντας διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές, o κ. Κασσελάκης προσβάλλει όλους τους Έλληνες που τάχα δεν βλέπουν τον κίνδυνο εκλογικής νοθείας και αλλοίωσης του αποτελέσματος από την Κυβέρνηση. Έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που η χώρα είχε ανάγκη διεθνών παρατηρητών και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ οφείλει να γνωρίζει πως η ελληνική δημοκρατία έχει λύσει αυτό το ζήτημα οριστικά και αμετάκλητα με την πτώση της δικτατορίας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις