ΣΠΑΡΤΗ.O Σπύρος Μοιράγιας είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την εκλογή του στην συνεδρίαση της Κυριακής 7/9.

Ο νέος Δήμαρχος πρότεινε τον Σπύρο Μοιράγια, πλειονοψηφήσαντα δημοτικό σύμβουλο της Παράταξής του ο οποίος έτυχες την ομόφωνης αποδοχής από την πλειοψηφία.

Κατά την σύντομη τοποθέτησή του ο κ Μοιράγιας προσπάθησε να δώσει τι στίγμα της προεδρίας του σε ότι αφορά στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανέφερε ότι στο επόμενο Συμβούλιο (την Δευτέρα 15/9) θα φέρει τον ισχύοντα Κανονισμό λειτουργία για συζήτηση στο Σώμα. Τόνισε ότι υπάρχει δέσμευση για συνεδριάσεις του Σώματος στις έδρες των τέως Καποδιστριακών Δήμων και στην ιστορική έδρα, στο Μυστρά, ενώ δεν απέκλεισε και τις δημόσιες υπαίθριες συνεδριάσεις.
Κάλεσε τους 41 του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι σύντομοι, σαφείς και ακριβείς στις τοποθετήσεις τους και επεσήμανε τα εξής:

- Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου. Οι καπνιστές δημοτικοί σύμβουλοι και όσοι ευρίσκονται στον χώρο θα πρέπει να εξέρχονται για να καπνίσουν. «Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους πολίτες και τους επαγγελματίες να μην καπνίζουν στα καταστήματα και να καπνίζουμε μέσα στο μέγαρο του Δήμου» είπε χαρακτηριστικά.
- Δεν είναι ωραία εικόνα και δεν θα επιτραπεί το σερβίρισμα καφέδων την ώρα της συνεδρίασης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν καφέ θα πρέπει να προσέρχονται μισή ώρα ενωρίτερα από την έναρξη της συνεδρίασης προκειμένου να μεριμνούν. «Το Συμβούλιο δεν είναι καφενείο…» τόνισε.
- «Ζητώ την τήρηση του χρόνου με βάση τον Κανονισμό» επεσήμανε προς τους αιρετούς και ζήτησε να αποφεύγουν τις αντεγκλήσεις.
- Ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να είναι λακωνικοί στις τοποθετήσεις τους και να εστιάζουν στα προς συζήτηση θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
- «Εκλογές θα έχουμε σε 5 χρόνια» είπε. Δεν μπορεί να έρχονται θέματα στο Συμβούλιο για την λάμπα της γωνίας που κάηκε… Μας δείχνουν τα ΜΜΕ και όχι μόνο στον τόπο μας και πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος του Σώματος.
Τέλος ο νέος πρόεδρος υπογράμμισε ότι θα θεωρήσει τον εαυτό του πετυχημένο αν δεν χρειαστεί να διακόψει ποτέ συνάδελφο…

Ο Σπύρος Μοιράγιας έχει εμπειρία από την θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως σύμβουλος. Διαδέχεται έναν εμπειρότατο πρόεδρο, τον Χρ. Πλειώτα, και απ’ ότι φαίνεται επιθυμεί να προσδώσει στην προεδρία του τα στοιχεία της ευστοχίας, της ακρίβειας και της «οικονομίας» σε χρόνο και σε λόγο.

Στο έργο του θα έχει συνεργάτη ως αντιπρόεδρο τον Γιάννη Καρμοίρη, δημοτικό σύμβουλο της Μείζονος Αντιπολίτευσης και ως γραμματέα την Δήμητρα Γρηγόρη, σύμβουλο της πλειοψηφίας, που προέκυψε μετά την άρνηση των τριών παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας να συμμετέχουν.

Τόσο ο Δήμαρχος Β Βαλιώτης όσο και ο επικεφαλής της Μείζονος Στ. Αργειτάκος ευχήθηκαν καλή θητεία κι επεσήμαναν στο νέο προεδρείο την ανάγκη ολοκληρωμένων εισηγήσεων σε χρόνο και περιεχόμενο.