ΣΠΑΡΤΗ. Με σπουδαίες διακρίσεις τιμήθηκε ο συγχωριανός μας μελισσοκόμος Πέτρος Κατσής στο διεθνή διαγωνισμό βιολογικών μελιών BIOLMIEL 2014, ο οποίος διεξήχθη στη γειτονική Ιταλία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λάκωνας μελισσοκόμος κατέκτησε το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο για το μέλι ελάτης και το θυμαρίσιο μέλι ανθέων αντίστοιχα. Μάλιστα, το μέλι ελάτης, σε σύνολο 162 συμμετεχόντων, κατάφερε να βρεθεί στην πέμπτη θέση!

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία ο Πέτρος Κατσής διακρίνεται στο συγκεκριμένο διεθνή διαγωνισμό, έχοντας κατακτήσει κατά το παρελθόν ασημένια μετάλλια, καταφέρνοντας, ωστόσο, εφέτος και μία χρυσή διάκριση.

Για την επιτυχία του αυτή, ο βραβευμένος μελισσοκόμος δήλωσε: «Προσπαθούμε τα προϊόντα μας να χαρακτηρίζονται από την καλύτερη ποιότητα, και να ακολουθούν πάντα τους κανόνες και τις διεθνείς προδιαγραφές της βιολογικής μελισσοκομίας. Νοιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή τη διάκριση, καθώς αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της δουλειάς μου».

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Κατσή
Ο Πέτρος Κατσής ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται στον Καραβά Σπάρτης Λακωνίας, από τον οποίο και κατάγεται έχοντας, όμως, ρίζες από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας Αρκαδίας. Είναι λάτρης της φύσης και του βουνού καθώς ασχολείται ερασιτεχνικά με το κυνήγι και επαγγελματικά με τη μελισσοκομία.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, ενώ σήμερα διατελεί Αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης.

Το μελισσοκομικό του εργαστήριο εδρεύει στον Καραβά Σπάρτης. Επικοινωνία: Τηλ.: 27310-23633 & 27310-25067 // Κιν.: 6977 230578

Πηγή: εφημερίδα «Το Γεφύρι»