ΙΤΑΛΙΑ. Ιδιαίτερα τιμητική και μάλιστα τριπλή διάκριση απέσπασαν οι Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από τη Σπάρτη, στον 20ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βιολογικών Ελαιόλαδων – Biol International 2015. Πρόκειται για τον κορυφαίο διαγωνισμό Βιολογικού Ελαιόλαδου στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας από 17 έως 20 Μαρτίου.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν παραγωγοί από πολλές χώρες με πολλά προϊόντα όπως Ισπανοί, Ιταλοί, Τυνήσιοι, Τούρκοι, Πορτογάλλοι, Ισραηλινοί, Αργεντίνοι, Αμερικανοί, Κροάτες, Σλοβένοι, Αυστριακοί, Σαουδάραβες και φυσικά Έλληνες.

Οι "Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου", του συμπολίτη μας Γιώργου Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό με 3 Βιολογικά ελαιόλαδα. Το Φυυλικόν, το Αγουρέλαιο και το Αρμονία. Συγκεντρώνοντας υψηλότατη βαθμολογία τιμήθηκαν με δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλια:
ΦΥΛΛΙΚΟΝ πρωτελαιο - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ - GOLD MEDAL 2015
ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ evoo - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ - GOLD MEDAL 2015
ΑΡΜΟΝΙΑ evoo - ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ - SILVER MEDAL 2015

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα Ελαιόλαδα από τη Σπάρτη κατακτούν τα ψηλότερα βάθρα του κόσμου.

Τις χρονιές 2012, 2013 και 2014 οι «Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» είχαν τιμηθεί με 4 μετάλια:

ΑΡΜΟΝΙΚΟΝ - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2014
ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ - AΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2014
ΑΡΜΟΝΙΑ EVOO - AΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2013
ΦΥΛΛΙΚΟΝ ΕVOO - ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2012

Όπως δηλώνει στο notospress,gr ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος «όλα αυτά τα Βραβεία αποτελούν μια ακόμα επιβράβευση των προσπαθειών που κάνω με «πίστη» στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας στην παραγωγή εξειδικευμένων Βιο – λειτουργικών Ελαιοπροϊόντων»