ΣΠΑΡΤΗ. Ευθύς και ειλικρινής ήταν ο Βαγγέλης Μητράκος στην πρώτη «ζωντανή» εκπομπή του Notospress.gr το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου. Μιλώντας για θέματα της επικαιρότητας ανέφερε ότι πλέον δεν μπορεί να τον εκφράσει ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και αναγνωρίζει το «αλάθητο» στον Πρωθυπουργό. Η λέξη που του έρχεται στα χείλη ενόψει της επικαιρότητας και των γεγονότων είναι η λέξη Καταστροφή… Μάλιστα στο ερώτημα ποιον θεωρεί σημαντικό Έλληνα δεν έχει τι να απαντήσει!

Σε ότι αφορά τα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος αναφέρεται στον κύκλο δράσης της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης υπενθυμίζοντας ότι όταν έπρεπε οι πολίτες δίστασαν να πλαισιώσουν ένα δημοτικό ψηφοδέλτιο της.
Πιο σαφής είναι όταν αναφέρεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης όπου δηλώνει ότι μάλλον δεν θα το παρακολουθήσει πάλι από την στιγμή που απαγορεύεται η παρέμβαση στους δημότες. Θίγει δηλαδή ένα σοβαρό θέμα που φαίνεται να προβλέπει ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σχετικά με τις Λαϊκές Συνελεύσεις τονίζει ότι είναι μεν μια διαδικασία άμεσης Δημοκρατίας αλλά θα πρέπει να έχουν και συγκεκριμένο αποτέλεσμα, δηλαδή να επιλύονται θέματα που θέτουν οι δημότες που συμμετέχουν.

Εξιστορεί εν συντομία την Οδύσσεια ίδρυσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και αποφασιστικά τονίσει ότι το Σχολείο παρ’όλες της ανακολουθίες της Πολιτείας θα γίνει…
Απευθυνόμενος τέλος, στους νέους που κάποτε ίσως υπήρξαν και μαθητές του, τους ζητά συγνώμη για ότι τους επεφύλασσε η γενιά του και τους ζητά να γίνουν καλύτεροι και μαχητικότεροι από την γενιά των πατεράδων τους.

Η εκπομπή με τον Βαγγέλη Μητράκο θα μεταδοθεί και μαγνητοσκοπημένη από το Notospress.gr αλλά και από το περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο DRtv.
Η νέα αυτή προσπάθεια του notospress.gr έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους τηλεθεατές του διαδικτύου. Επόμενη εκπομπή την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουλίου 9:30 μ.μ.