ΣΠΑΡΤΗ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Τελικός του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, που διοργανώθηκε από την ACTA-Infotest και διεξήχθη φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στα γραφεία της Microsoft Hellas , το Σάββατο 14 Μαΐου 2016.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Τελικός δε θα μπορούσε να μην είναι συγκλονιστικός. Στους 100 καλύτερους στην Ελλάδα οι 32 ήταν μαθητές και φοιτητές του Εκπαιδευτικού Κέντρου Σπάρτης. Και αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα προς την κορυφή, καθώς οι Σπαρτιάτες διαγωνιζόμενοι δε σταμάτησαν μέχρι να την κατακτήσουν. Σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις στον καλύτερο χρόνο σε σχέση με την ηλικία τους, κατόρθωσαν να καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου στο Microsoft Word 2013 σε όλη την Ελλάδα. Αφιερώνοντας ώρες συστηματικής εξάσκησης και αφοσίωσης στο στόχο της η Σπαρτιάτικη αποστολή διαγωνίστηκε με εκατοντάδες εξαιρετικούς Έλληνες μαθητές και φοιτητές και ανέδειξε:

Στο MS WORD 2013
- 1η στην Ελλάδα, τη φοιτήτρια Πληροφορικής, Ηρώ Λυγνού
ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ΣΤΟ ORLANDO ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
- 2ο στην Ελλάδα, το μαθητή 2ας Λυκείου, Παναγιώτη Παυλέρο
- 4η στην Ελλάδα, τη μαθήτρια 3ης Γυμνασίου, Μαρία Αναγνωστοπούλου
- 6ο στην Ελλάδα, το φοιτητή Πληροφορικής, Γιώργο Γαβριήλογλου

Στο MS EXCEL 2013
- 8ος στην Ελλάδα, το φοιτητή Πληροφορικής, Αθανάσιο Αλεξανδρόπουλο
- 10η στην Ελλάδα, τη μαθήτρια 1ης Λυκείου, Παναγιώτα Κύρου

Tις επόμενες μέρες αναμένουμε εν αγωνίως να ανακοινωθούν οι θέσεις που κατέκτησαν και οι υπόλοιποι μαθητές και φοιτητές μας στο MS WORD και MS EXCEL 2013.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης κατέκτησε και την πρώτη θέση στην Ελλάδα ως η εκπαιδευτική δομή με την πολυπληθέστερη συμμετοχή στον πανελλήνιο τελικό. Εκεί παρευρέθηκε η ιδιοκτήτρια του κέντρου και Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, κα Ευαγγελία Καργάκου που παρέλαβε το βραβείο φανερά συγκινημένη και περήφανη για την ομάδα της.

Παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση ήταν ο κος Ιωάννης Ανδρονικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Acta-infotest και εκπρόσωποι της Microsoft.

Φωτογραφίες Νίκος Μαϊστρέλλης