ΣΚΑΛΑ. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας, Sparta Orange, πραγματοποιεί επίσημη εκδήλωση για τα εγκαίνια του συσκευαστηρίου του, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου, που βρίσκεται στο δρόμο Περιστερίου - Γράμμουσας Δήμου Ευρώτα, Λακωνίας.

Επίσημοι καλεσμένοι της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, είναι οι βουλευτές Λακωνίας κ. Αραχωβίτης Σταύρος, κ. Γρηγοράκος Λεωνίδας και κ. Δαβάκης Αθανάσιος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης Πέτρος, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Τζανετέα Αδαμαντία, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος καθώς και ο Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα κ. Γρυπιώτης Ιωάννης και οι αντιδήμαρχοι κ. Βέρδος Δήμος, κ. Μπόλλας Θεόδωρος, κ. Παναγιωτακάκος Ηλίας, κ. Παπαγιαννόπουλος Θεόδωρος και κ. Σωτηράκος Γεώργιος.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας, ιδρύθηκε το 2005, με το διακριτικό τίτλο «Sparta Orange». Η ίδρυσή του υλοποιήθηκε από μια μικρή ομάδα παραγωγών με όραμα για το μέλλον, με σκοπό τον έλεγχο της διάθεσης των προϊόντων τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εν έτη 2016, ο Sparta Orange, αριθμεί 32 βασικά μέλη/παραγωγούς, αλλά συνεργάζεται και με πάνω από 200 παραγωγούς, κυρίως από την εύφορη και φημισμένη για τα αγροτικά της προϊόντα, περιοχή της Λακωνίας, οι οποίοι διαθέτουν τα προϊόντα τους στην αγορά, μέσω του Sparta Orange. Η συνολική ετήσια παραγωγή του Sparta Orange υπολογίζεται περίπου στους 20.000 τόνους εσπεριδοειδών. Τον Απρίλιο του 2016 ξεκίνησε τη λειτουργία του το ολοκαίνουριο συσκευαστήριο του Sparta Orange, στην περιοχή της Γράμμουσας του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Μία επένδυση 1,2 εκ. ευρώ, η οποία έχει ήδη αποφέρει εισροές ξένων κεφαλαίων, λόγω του μεγάλου δικτύου εξαγωγής του συνεταιρισμού, της τάξεως των 3εκ. ευρώ, μόλις στους 4 πρώτους μήνες λειτουργίας του, χρήματα τα οποία διοχετεύονται κυρίως στην τοπική αγορά της Λακωνίας. Η καινούρια αυτή εγκατάσταση δημιούργησε, επίσης, περίπου 40 νέες θέσεις εργασίας, σημαντικό όφελος για την τοπική κοινωνία τη δεδομένη δύσκολη περίοδο κρίσης και ανεργίας της χώρας.