ΣΠΑΡΤΗ. Η Σπάρτη χρόνια αναζητά τον δρόμο που θα την οδηγήσει σε μια πιο αυτόνομη πορεία. Η αξιοποίηση του ονόματός της, του ονόματος «Σπάρτη» δεν είναι απλή υπόθεση γι’ αυτό και μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει να ωφεληθεί απο αυτό.
Ο Δήμος δείχνει, συχνά, αδύναμος να παρακολουθήσει την ταχύτητα των εξελίξεων.

Ωστόσο η δύναμη που φέρνει το όνομα «Σπάρτη» κάποιες φορές δεν αφήνει περιθώρια για αποτυχία ακόμα ια σε αυτούς που ομφαλοσκοπούν.
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την προσπάθεια δημοτών αλλά και διεθνών φορέων να εγκαταστήσουν στη Σπάρτη το μεγάλο γεγονός Spartan Race!

To κατά πόσο θα ωφεληθεί η πόλη από την τέλεση του συγκεκριμένου αγώνα είναι πρώτα από όλα θέμα δικό μας, των Λακώνων και των Σπαρτιατών.

Στον τηλεοπτικό παλμό ο Ηλίας Μπόνος φιλοξένησε έναν πολίτη που έχει συμβάλει όσο λίγοι στην τέλεση του Spartan Race στη Σπάρτη. Είναι ο Γιώργος Φουντούκης, επιχειρηματίας ο οποίος αναφέρεται στο αν και πόσο κοντά είναι η τέλεση του αγώνα στη Σπάρτη.
Εξηγεί τι είδους αγώνας είναι και ποιοι τον διοργανώνουν. Περιγράφει τι ένιωσε ως Σπαρτιάτης όταν σε ένα forum απευθύνθηκαν σε αυτόν και του μίλησαν για την πόλη του τη Σπάρτη.
Αναφέρει τις προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες για να γίνει, να πετύχει και να αγαπηθεί αυτός ο αγώνας αλλά και στην προοπτική που διανοίγεται από την έλευση στη Σπάρτη χιλιάδων επισκεπτών. Θυμίζει ότι ο άνθρωπος που πίστεψε σε αυτό είναι ο Λάκωνας Νίκος Χαραμής, εκπρόσωπος εμπλεκόμενης εταιρείας.

Όταν παρακολουθήσετε την συνέντευξη θα σας λυθούν πολλές απορίες για ένα γεγονός που διοργανώνουν οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Εξαρτάται από την πόλη να το αναδείξει σε μοχλό τουριστικής ανάπτυξης και οικονομικής ανέλιξης.