ΚΑΡΑΒΑΣ. Εδώ και μερικές μέρες, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους κατακόκκινους κερασιώνες της «Karavas Farm». Στους κερασιώνες του Στράτη Σαραντάκου, του πρώτου καλλιεργητή που έφερε το μονόκλωνο σύστημα της κερασιάς σε παλμέτα στην περιοχή μας και ιδρυτικό μέλος της Karavas Farm.

Ο Στράτης πριν από πέντε χρόνια έκοψε παραγωγικά δέντρα ελιών για να φυτέψει κερασιές. Τότε όλοι τον θεωρούσαν παλαβό, κάτι σαν τον «τρελό του χωριού». Σήμερα, οι κερασιές μεγάλωσαν και φέτος, σε μια όψιμη χρονιά που τα κεράσια «έγιναν» 8-10 μέρες μετά το συνηθισμένο, από τις 4 Μαΐου έχει ξεκινήσει η συγκομιδή των υπερπρώιμων κερασιών ενώ σε περίπου 10 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί και η συγκομιδή των πρώιμων κερασιών.

Η φετινή σοδειά έχει εξαιρετική ποιότητα, μέγεθος και νοστιμιά. Τα πρώτα δέντρα στα τέσσερα χρόνια από τη φύτευσή τους έχουν παραγωγή περίπου στο 55-60% της εν δυνάμει παραγωγής τους. Μοναδική προϋπόθεση για την ομαλή ολοκλήρωση της συγκομιδής πια η απουσία βροχής και χαλαζιού.

Εμείς πάντως δοκιμάσαμε τα κεράσια εξαιρετικής ποιότητας και το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ένα: Όπου ακούς πολλά κεράσια …κράτα το κεσεδάκι της «Karavas Farm».